Jegyvásárlás


Vígszínház

Vígszínház

1896-ban egy év alatt felépült az impozáns Vígszínház. Szépséget és eleganciát sugárzó nézőterére több mint ezer ember fér be, mégis ritkán kellett üres széksorok előtt játszani a színészeknek: az első pillanataitól kezdve telt házakat vonzott ez a színház.

Itt született meg a huszadik századi korszerű magyar színjátszás. Már a kezdetektől legalább háromféle arculatot mutatott: játszott klasszikusokat, irodalmi rangú kortárs szerzőket, és színészei mindenkor sikerre tudták vinni az elegáns francia vígjátékokat, bohózatokat, a "jól megcsinált darabokat." Nemcsak a korszerű színjátszás indult el e falak közül, hanem itt született a modern magyar polgári dráma is. 

A színház a hetvenes-nyolcvanas évtizedben kortárs külföldi és magyar ősbemutatók mellett eredeti magyar musicalekkel vonzott magához új közönségréteget: a Képzelt riport... (1973), Harmincéves vagyok (1975), Jó estét nyár, jó estét szerelem (1977), a Kőműves Kelemen (1982) majd a még most is telt házakat vonzó A Padlás, Játszd újra, Sam!  és a közelmúlt sikere A dzsungel könyve és az  Össztánc.

Fortsæt Szent István körút 14., 1137 Budapest

Vígszínház

207 events


A diktátor
A velencei kalmár
Képzelt beteg
Szentivánéji álom
Bűn és bűnhődés
Toldi
John Gabriel Borkman
Liliom
Kádárné balladája
A Pál utcai fiúk
A Pál utcai fiúk
Toldi
A diktátor
Bíborsziget
Távoli dal
A diktátor
Bíborsziget
A Pál utcai fiúk
Mikve
Hallgatni akartam
A diktátor
A testőr
A padlás
Kádárné balladája
A dzsungel könyve
A diktátor