Jegyvásárlás


Vígszínház

Vígszínház

1896-ban egy év alatt felépült az impozáns Vígszínház. Szépséget és eleganciát sugárzó nézőterére több mint ezer ember fér be, mégis ritkán kellett üres széksorok előtt játszani a színészeknek: az első pillanataitól kezdve telt házakat vonzott ez a színház.

Itt született meg a huszadik századi korszerű magyar színjátszás. Már a kezdetektől legalább háromféle arculatot mutatott: játszott klasszikusokat, irodalmi rangú kortárs szerzőket, és színészei mindenkor sikerre tudták vinni az elegáns francia vígjátékokat, bohózatokat, a "jól megcsinált darabokat." Nemcsak a korszerű színjátszás indult el e falak közül, hanem itt született a modern magyar polgári dráma is. 

A színház a hetvenes-nyolcvanas évtizedben kortárs külföldi és magyar ősbemutatók mellett eredeti magyar musicalekkel vonzott magához új közönségréteget: a Képzelt riport... (1973), Harmincéves vagyok (1975), Jó estét nyár, jó estét szerelem (1977), a Kőműves Kelemen (1982) majd a még most is telt házakat vonzó A Padlás, Játszd újra, Sam!  és a közelmúlt sikere A dzsungel könyve és az  Össztánc.

Continue Szent István körút 14., 1137 Budapest

Vígszínház

32 events


A dzsungel könyve
Premier
Nem vagyok Miriam!
Liliom
John Gabriel Borkman
Liliom
Kozmikus magány
Premier
Az élet mint olyan
Premier
Toldi
Pesti Színház
Kádárné balladája
A vágy villamosa
A testőr
A dzsungel könyve
A dzsungel könyve
Premier
Kaddis a meg nem született gyermekért
Baal
Premier
John Gabriel Borkman
Liliom
Toldi
Pesti Színház
Maladype Színház: Augusztus
Frenák Pál Társulat: Lutte
Játszd újra, Sam!
A dzsungel könyve
Forte Társulat: A te országod