Jegyvásárlás


Vígszínház

Vígszínház

1896-ban egy év alatt felépült az impozáns Vígszínház. Szépséget és eleganciát sugárzó nézőterére több mint ezer ember fér be, mégis ritkán kellett üres széksorok előtt játszani a színészeknek: az első pillanataitól kezdve telt házakat vonzott ez a színház.

Itt született meg a huszadik századi korszerű magyar színjátszás. Már a kezdetektől legalább háromféle arculatot mutatott: játszott klasszikusokat, irodalmi rangú kortárs szerzőket, és színészei mindenkor sikerre tudták vinni az elegáns francia vígjátékokat, bohózatokat, a "jól megcsinált darabokat." Nemcsak a korszerű színjátszás indult el e falak közül, hanem itt született a modern magyar polgári dráma is. 

A színház a hetvenes-nyolcvanas évtizedben kortárs külföldi és magyar ősbemutatók mellett eredeti magyar musicalekkel vonzott magához új közönségréteget: a Képzelt riport... (1973), Harmincéves vagyok (1975), Jó estét nyár, jó estét szerelem (1977), a Kőműves Kelemen (1982) majd a még most is telt házakat vonzó A Padlás, Játszd újra, Sam!  és a közelmúlt sikere A dzsungel könyve és az  Össztánc.

Viac Szent István körút 14., 1137 Budapest

Vígszínház

50 Podujatí


Hamlet
Hamlet
Lóvátett lovagok
Baal
Premier
Nem vagyok Miriam!
Liliom
Toldi
Kozmikus magány
Háború és béke
Mondjad, Atikám!
A léggömb elrepül
A diktátor
Bíborsziget
A vándorkutya
A diktátor
Toldi
Távoli dal
A dzsungel könyve
Premier
Nem vagyok Miriam!
Liliom
John Gabriel Borkman
Liliom
Kozmikus magány
Premier
Az élet mint olyan
Premier
Toldi
Mondjad, Atikám!