Jegyvásárlás


Podujatie


smART! XTRA // Érzékek

smART! XTRA // Érzékek

Az észlelés – a látott, halott, tapintott érzéki információk, ingerek, illatok, szagok megértése és feldolgozása – egyszerre tudatos és tudattalan folyamat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: pondelok, 05. marec 2018, 19:00

A minket körülvevő környezetünkkel állandó kölcsönhatásban létezünk, még ha sokszor észre sem vesszük érzékeink összetettségét. A multiszenzoriális művészeti és tudományos kutatásokban egyre nagyobb szerepet kapnak a spontán érzékelési reakciók adatalapú vizsgálatai és az azok irányíthatóságával való kísérletezések.

Hogyan adaptálhatóak az élménytechnológia módszerei a design és a különböző művészeti ágak területén? Hogyan aktiválhatóak szemünk, fülünk, orrunk vagy éppen bőrünk receptorai? Minek a hatására emlékezünk? Miként idézhet fel hangulatokat és rég elfeledettnek hitt eseményeket egy íz, egy különleges illataroma vagy egy közismert festmény? Góg Angéla formatervező-food designer, Lőrinczi Gergely intermédia művész és a BÜRO imaginaire kurátorai testünk és emlékezetünk szerteágazó biológiai rendszerének feltérképezésén keresztül kutatja ösztönös reflexeink mechanizmusát.
 
Az este során rövid áttekintést kapunk az ehető, iható, nézhető és szagolható holland, belga és hazai projektekből, valamint ki is próbálhatunk egy, az M - Museum Leuven számára készített hang- és illatinstallációt. Látáspercepciónk mérésével hozzájárulhatunk egy algoritmus alapú digitális festményinstalláció előkészítési fázisához. Süteménykóstolásunk eredményei pedig feldolgozásra kerülnek a Goga Food készülő emléknaptárjának adatbázisában.
 
GOGA FOOD
Vajon egy sütemény képes arra, hogy felidézze a nagymamával töltött nyarakat? Létezik egy közös pont a gyermekkorunk ízei alapján, ami mindannyiunkban emlékeket ébreszt? A budapesti Design Héten és a PLACCC fesztiválon is bemutatkozó Góg Angéla szubjektív kutatási projektjei, az Emlékek cukrászdája és a Vasárnapi ebéd, közös családi történetek feldolgozására és rendszerezésére építve a figyelem és a kóstolás élményét tudatosítják rávilágítva olyan közös pontokra és hasonlóságokra, melyek összekötnek.

http://gogangela.hu
 
LŐRINCZI GERGELY
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design szakos hallgatójaként a művészeti észlelés látens megvalósulásának körülményeit, lehetőségeit kutatja. Célja olyan művészeti kísérleteket létrehozni, melyek új értékek és dimenziók feltárására ösztönző helyzeteket generálva megszabadítják a befogadót a társadalmi konvencióktól és sémáktól.
 
https://gergelylorinczi.tumblr.com/

BÜRO imaginaire
A BÜRO imaginaire 2012 óta szervez, közvetít, olvas, ír, kérdez, válaszol, szétszed és összerak. A jelenleg kéttagú kultúraközvetítő-művészetszervező csoport helyspecifikus projektjei változó rendszerességgel bukkannak fel inkubátorháztól galériákon át zöldségesekig.
 
Mucsi Emese a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet alapképzésén, majd a Szegedi Tudományegyetem Magyar nyelv és irodalom mesterképzésén szerzett diplomát. 2011 óta publikál művészeti íróként különböző magyar művészeti folyóiratokban. 2013-tól szabadúszó kurátorként rendez kortárs képzőművészeti kiállításokat. A Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége (AICA) Magyar Tagozatának elnökségi tagja, az ArtmagazinOnline (artmagazin.hu) szerkesztője és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora.
 
Szalipszki Judit Rotterdamban és Hasseltben él. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet alapképzését követően jelenleg az Utrechti Egyetem mesterképzésének és a szaglás, ízlelés, tapintás érzékeire fókuszáló Art Sense(s)Lab (PXL) szak hallgatója. Kurátorként elsősorban az ételekre és élelmiszerekre művészeti médiumként tekintő alkotók praxisa, valamint a művészet, a design és a gasztronómia határterületei foglalkoztatják.
 
https://www.facebook.com/brmgnr/
http://www.artsenseslab.be/


Meghívott résztvevők: GÓG Angéla, SZALIPSZKI Judit, MUCSI Emese, LŐRINCZI Gergely
Sorozatszerkesztő, moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

Naša ponuka


Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Tipy


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Upozornenie! Časový limit na nákup čoskoro vyprší!
odhadovaný zostávajúci čas:
00:00

položka/y v košíku

celkom:


Váš časový limit na nákup vypršal. Prosím, znova vložte vstupenky do košíka.