
Jókai kora, Jókai bora
Jókai kora, Jókai bora
Kert-és irodalomtörténeti sétával egybekötött borkóstoló.
Jókai kora, Jókai bora
Kert-és irodalomtörténeti sétával egybekötött borkóstoló.
„JÓKAI 200” című programsorozatunk őszi borestünkkel folytatódik, amelynek vendége Nagy Attila,
a Napvirág Organikus Borászat vezetője. A Napvirág Borászat egy szerelem vállalkozás, egy személyes
indíttatású szeretet a Balaton-felvidék kivételes adottságú szőlőhegyeibe. A Szent György-hegyen
termő szőlőkből kizárólag hagyományos kézi műveléssel készítik boraikat. A Szent György-hegy egyik
legöregebb, épen maradt pincéje az övék, egy azon kevesek közül, amely 1872 óta folyamatosan
működik.
Az öt tételes borkóstoló mellé a Természetes Életmód Alapítvány alakor búzából készült finomságait
kínáljuk.
A borkóstolóra egy vezetett kert-és irodalomtörténeti sétával, valamint a Jókai Emlékszoba
megtekintésével hangolunk. Miért szeretett bele Jókai Mór az itteni felhagyott kőbányába? Hogyan
alakított ki belőle valóságos „tündérkertet”? Miként küzdött meg a szőlő és gyümölcsfák összes
ellenségével? Hogyan tudott dolgozni még idős korában is fiatalokat megszégyenítő munkabírással?
Anekdoták, idézetek, kedves és vicces történetek a Jókai család mindennapjaiból.
A rendezvényt esős időben is megtartjuk. Csak viharos időjárás esetén töröljük a programot, ez
esetben a jegy(ek) árát visszatérítjük.
Helyszín: Budapest XII., Költő utca 21.
Kapcsolattartó: Kővári Anita
E-mail: kovaria@dinpi.hu
Telefon: 06 30 663 4670
An elegantly light repast that feels like it could be served in an aristocratic Viennese palace – under crystal chandeliers…
item(s) in basket
total:
Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.