Jegyvásárlás


Program


Zoord, Zitherandom, Bordó Sárkány koncertek
3

Zoord, Zitherandom, Bordó Sárkány koncertek

Doromb és citera groove majd régi zene

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 8. péntek, 20:00

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel veszi át a hatalmat a gerincvelő és az izomrostok felett. Nem táncházas zene, annál mélyebb, zsigeribb élmény amit a hegedű és az ének szárnyaló hangja időről-időre felold.

A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb dorombjátékosa, Szilágyi Áron.
A doromb-dob-hegedű trió a 2016-ban megjelent első lemezének - ami az év legizgalmasabb albumainak egyike- anyagát mutatja be. A zenekar 2014-es megalakulása nemcsak a nagy európai fesztiválok világzenei színpadain játszott, hanem Kazahsztánban, a Föld leghidegebb részén, Jakutföldön és Japánban is turnézott.

Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián citerás improvizációi - a jazz, a népzene, a kortárs zeneszerzés és könnyűzenei stílusok spontán keveredése, melyben a pillanat teremti meg a fúziókat, a belső világok összetalálkozása hoz létre párbeszédet, játszadozást, harmóniát. Népzenei dallamok, ősi sámánisztikus rítusok, de még citerától idegennek tűnő blues körök és atonális reiék is megszólalnak előadásukban.

A Bordó Sárkány Régizene Rend, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Ezalatt azt értjük, hogy a középkori táncokat és dalokat önkifejező módon közelítjük meg, a saját szerzeményeink viszont magukon viselik a középkori zene stílusjegyeit. Igazi fúziós zenéről van szó. Fontos az autentizmus, mégis, az eredeti dallamot és szöveget bátran ötvözzük saját alkotói elképzeléseinkkel. A zenekar saját szerzeményei mellett magyar táncokat és dalokat ad elő, illetve más népek világi és egyházi zenei világából merít (skót, ír, breton, német, szefárd zsidó, kasztíliai, francia, provanszál, katalán). Vannak líraibb hangvételű, többnyire furulyán, hegedűn, citerán, cisteren, előadott, de kifejezetten dinamikus, pl. dudákkal, sípokkal, tamburával, kobozzal, valamint dobokkal megszólaltatott darabok is.

Jegyár: elővételben 1000 Ft, a koncert napján 1500

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!