Jegyvásárlás


Program


ZenePlusz 22-23/4. - Játékok és szenvedélyek
2

ZenePlusz 22-23/4. - Játékok és szenvedélyek

Különleges koncert várja a ezúttal is a BDZ közönségét. Az est világhírű vendégművészen Julian Rachlin Mozart G-dúr hegedűversenyét adja elő. A műsor további részében mindkét szám közismert zene, mégis meglepetésekkel szolgál.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 22. szombat, 19:30

ZenePlusz 22-23/4.
Játékok és szenvedélyek

MŰSOR:
Haydn: Sinfonia Pasticcio
Mozart: G-dúr hegedűverseny KV 216
Scsedrin - Bizet: Carmen-szvit

Julian Rachlin - hegedű
Cakó Ferenc - homokanimáció

Budafoki Dohnányi Zenekar
vezényel: Hollerung Gábor

Haydn életművében a ciklikusság még nem jelenti a tételek összetartozását, amint ez Beethoven óta a romantikában megszoktuk. Ezrét egy olyan képzeletbeli Haydn szimfóniát hallunk, amelynek mindegyik tétele különböző szimfóniából van, mégis úgy hat, mintha ezt Haydn is épp így szerette volna megírni.

Bizet Carmenje, az operairodalom egyik legnépszerűbb alkotása, és a belőle készült zenekari szvitek is a közönség kedvencei közé tartoznak.

Scsedrin Carmen feldolgozása a legizgalmasabb ezek közül. Balettzenét írt a Carmenből felesége, a híres Maja Pliceszkaja számára. Különleges az előadó apparátus: a vonósok mellett jelentős szerephez jut a szokatlanul nagylétszámú ütőkar. Különleges a feldolgozásmód azért is, mert Scsedrin szabadon bánik a Carmen zenei anyagával, mind hangszerelés technikájában, mind dramaturgiájában és számít a hallgató fülében ott csengő, jól ismert dallamok emlékezetére, arra, hogy több olyan dallamot ismerünk fel a műben, amely valójában meg sem szólal, mégis hallani véljük.

Az előadáson ezúttal nem tánckar működik közre, hanem Cakó Ferenc, aki bámulatos homokanimációs technikájával egy általa elképzelt történetet mesél el majd.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

zenés átirat két részben

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!