Jegyvásárlás


Program


Yuja Wang, Daishin Kashimoto és Andreas Ottensamer koncertje / BTF 2018

Yuja Wang, Daishin Kashimoto és Andreas Ottensamer koncertje / BTF 2018

Chopin: Andante spianato és Grande polonaise brillante, Esz-dúr, op. 22 

Debussy: Rapszódia klarinétra és zongorára

Stravinsky: A katona története – szvit hegedűre, klarinétra és zongorára

Debussy: g-moll hegedűszonáta

Bartók: Kontrasztok, Sz. 111, BB 116

 

Ha telivér, lendületes, erőtől duzzadó triót szeretnénk összeállítani Bartók Béla és Igor Stravinsky klarinéttrióinak előadására, akkor a Wang–Daishin–Ottensamer formációnál aligha találunk megfelelőbbet. A kedélyeket újra és újra felborzoló, fenomenális zongoristát, napjaink egyik legfényesebb pódiumcsillagát, Yuja Wangot nem kell bemutatni a budapesti közönségnek. A közelmúltban egy Bartók-kompozíció, a 2. zongoraverseny szólistájaként mutatkozott be, ekkoriban nyilatkozta, hogy Kocsis Zoltán játéka miatt kezdett el foglalkozni a magyar zeneszerző műveivel.

A jelenleg a Berlini Filharmonikus Zenekar koncertmestereként működő Daishin Kashimoto tinédzserként olyan versenyeket nyert meg, mint a Nemzetközi Menuhin Hegedűverseny, a Kölni Nemzetközi Hegedűverseny vagy a bécsi Fritz Kreisler Verseny.

A bécsi születésű, részben magyar származásúAndreas Ottensamer szintén a Berlini Filharmonikusoknál játszik. 2015-ben megjelent Brahms-lemezét az Echo Klassik „Az év hangszeres lemeze” elismeréssel díjazta,egyedülállóan gyönyörű játéka mind a közönség, mind pedig a kritikusok körében nagy elismertségnek örvend.

Ajánló


Ken Kesey Száll a kakukk fészkére c. regénye alapján Fordította: Zöldi Gergely

musical Zeneszerző: Dés László, Dalszöveg: Nemes István Szövegkönyv: Böhm György - Korcsmáros György…

Francis Veber: Legyen Férfi, Monsieur Pignon! vígjáték két részben