Jegyvásárlás


Program


XX. "JAZZ és a BOR" FESZTIVÁLJA - IV. nap

XX. "JAZZ és a BOR" FESZTIVÁLJA - IV. nap

Kapunyitás 19 órakor, koncertkezdés 20 órakor

Berki Tamás feat. Sárik Péter Trió

Berki Tamás - ének, Sárik Péter - zongora, Fonay Tibor - bőgő, basszusgitár, Gálfi Attila - dob

Berki Tamás ifjúkora /?!/ ellenére lassan már fél évszázada a jazzpaletta kitartó, megunhatatlan /?!/ színe. Jazzénekes, dalszerző, tanár. Számtalan kitüntető díj birtokosa, sokféle tevékenysége elismeréseképpen. De itt és most, tuti a legfontosabb, hogy énekes, esetleg még hogy szerző, mert ahogy már többször is fesztiválunk történetében, idén is épp ilyen minőségében lesz vendégünk, ráadásul nagyszerű, régi és gyakori muzsikuspartnere, Sárik Péter és triója társaságában... Humora és sapkái - mint a cunami - veszélyeztetik testi épségünket... Istenem! Az Élet egy Nagy Kaland.
A Sárik Péter Trió, az elmúlt évtizedben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz- zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a zenekar a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítja meg, mint a jazz-zenekarok többsége. A Trió koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.

 

Modern Art Orchestra

Tizenegyedik évadát kezdi a széles körben elismert hazai jazz big band, a Modern Art Orchestra. A nem mindennapi formáció 2005 októberében, a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél kezdeményezésére alakult meg a magyar jazz- és klasszikus-zenei élet akkori legkiválóbb fiatal muzsikusaiból. A zenekar alapítása óta kizárólag kortárs zenei repertoárral rendelkezik, amely esztendőről esztendőre növekszik, köszönhetően elsősorban a MAO körül tevékenykedő szerzőknek, akik az együttes létezését is elegendő inspirációnak érzik a komponáláshoz. A ma már nem csak jazz-kedvelő körökben elismert MAO az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott, számtalan koncertet adtak: Budapesten rendszeresen fellépnek a Budapest Music Centerben, turnéztak Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszottak már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

Ajánló


A Klasszik Rádió hagyományos ünnepi koncertjével várja a karácsonyi sürgés-forgás közben nyugalomra vágyókat…

Schwajda György a libák szemszögéből írta meg a cselekményt. Itt minden és…