Jegyvásárlás


Program


WERTHER Kocsis bérlet 2.

WERTHER Kocsis bérlet 2.

Érdekes ellentmondás: a német költőfejedelem, Johann Wolfgang Goethe két alapműve, a lét megkerülhetetlen kérdéseire filozófiai síkon választ kereső Faust és a Sturm und Drang mozgalom reprezentatív képviselőjeként számon tartott (önéletrajzi hátterű) Werther francia komponisták jóvoltából vonult be a zenetörténetbe: az előbbiből Gounod, az utóbbiból Massenet írt operát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 22. szerda, 19:30

A francia zenés színpadi repertoárral sok éve behatóan foglalkozó Vashegyi György világsztár szólisták élén vezényli a Werther koncertelőadását a Nemzeti Filharmonikus Zenekar estjén.

Ki hinné, hogy már 1774-ben is megrendezték a Lipcsei Könyvvásárt? Erre időzítve jelent meg Goethe levélregénye, Az ifjú Werther szenvedései, amely – mai szóhasználattal – azonnal bestsellerré vált (magyarra elsőként Kazinczy Ferenc fordította), nyomában pedig pusztító Werther-láz tört ki Európa-szerte, öngyilkossági hullámot indítva el a világfájdalmas, csalódott szerelmesek körében.

Francia megzenésítője, Jules Massenet már egy későbbi kor gyermeke: Goethe halála után tíz évvel született, 1842-ben. Termékeny operaszerző volt: e műfajban több mint harminc művet alkotott, melyek közül azonban csupán kettő aratott valóban nagy sikert, a Manon (1884) és a Werther (1892). Utóbbi ősbemutatója nem Párizsban volt, hanem Bécsben, az Opéra Comique ugyanis a „túl komoly” cselekmény miatt nem vállalta a négyfelvonásos drame lyrique színrevitelét. Így elsőként a Hofoper közönsége tapsolhatott a máig népszerű műnek, 1892. február 16-án.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Vashegyi György vezényelte előadásának nemzetközi szólistagárdája olyan élvonalbeli énekesekből áll, akiknek többségét a magyar közönség a karmester korábbi produkcióiból ismeri.

Koncert a Palazzetto Bru Zane és a Nemzeti Filharmonikusok koprodukciójában.

Jules Massenet: Werther

Charlotte Véronique Gens
Werther Tassis Christoyannis
Sophie Hélène Carpentier
Albert Thomas Dolié
A tiszttartó Matthieu Lécroart

Schmidt Artavazd Sargsyan
Johann/Brühlmann Laurent Deleuil

Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei
(karigazgatók: Sapszon Borbála és Tóth Márton)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Vashegyi György

 

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!