Jegyvásárlás


Program


Wagner vs. Marvel // Vörös szakállas bunkó vagy Chris Hemsworth?

Wagner vs. Marvel // Vörös szakállas bunkó vagy Chris Hemsworth?

Thor az utóbbi években igencsak nagy ismertségre tett szert, köszönhető ez talán Chris Hemsworthnek is, aki 2011 óta testesíti meg a Marvel-filmekben az északi istent. Bár a Marvel Univerzumban is folyamatosan változik Thor személyisége – és kinézete is –, érdekes megnézni azt is, milyen változásokon esett át a vörös hajú szakállas, buta skandináv isten, amikor belépett a Marvel világába.  több

Aktuális előadások



Thor az utóbbi években igencsak nagy ismertségre tett szert, köszönhető ez talán Chris Hemsworthnek is, aki 2011 óta testesíti meg a Marvel-filmekben az északi istent. Bár a Marvel Univerzumban is folyamatosan változik Thor személyisége – és kinézete is –, érdekes megnézni azt is, milyen változásokon esett át a vörös hajú szakállas, buta skandináv isten, amikor belépett a Marvel világába. 

 

És hogy jön ehhez az egészhez Wagner? Előadásunkban körbejárjuk a skandináv mitológia Thorhoz kapcsolódó történeteit, hogy az északi mitológia ismeretében rátérhessünk arra is, hogyan viszonyul Thor istenhez a Marvel világa és Wagner A nibelung gyűrűje c. tetralógiája. 

 

Kinek ajánljuk az előadást? 

- Ajánljuk azoknak, akik szeretik a skandináv mitológiát és szeretnének többet megtudni Wagnerről és/vagy a Marvel világáról. 

- Ajánljuk azoknak is, akik Marvel-rajongók, de még életükben nem hallottak Wagner-művet (be fogjuk bizonyítani nekik, hogy ismerik Wagner zenéjét, még akkor is, ha nem tudnak róla). 

- Végül ajánljuk azoknak, akik ismerik és/vagy szeretik Wagner operáit, és szívesen hallanának a témáról NEM zenetörténeti szempontból.

 

Az előadók:



Ádány Rebeka zeneakadémiai muzikológus tanulmányai mellett a skandinavisztika felé is kitekintett. Két év skandinavisztika- és svéd nyelvtanulás után egy évet eltöltött az esős Göteborgban, ahol közelebbről is tanulmányozhatta a skandináv életvitel rejtelmeit. Jelen előadásban szívesen kombinálja a két területről megszerzett tudását, és azt a vágyát is kiélheti, hogy olyanoknak beszélhessen zenetudományi témákról, akik nem feltétlenül rajonganak a klasszikus zenéért.

 

Gergely Máté a Zeneakadémia muzikológia szakán végzett és gyerekkora óta rabja a filmek és sorozatok világának. Az elmúlt öt évben zenetudományi tanulmányai mellett filmkritikákat és ajánlókat írt az egyetemi újságba. Számára a filmművészet nem csak kikapcsolódás, hanem szenvedély is, jelen előadásban pedig élvezettel ötvözi a zenetörténet és a mozgóképek izgalmas világait.


 

 

Ajánló


Országos Modern és Kortárs Táncművészeti Verseny A Berczik Sára Budai Táncklub szervezésében.

Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!