Jegyvásárlás


Program


Wagner és a kortársak – Camilla Nylund dalestje /Helmuth Deutsch: zongora

Wagner és a kortársak – Camilla Nylund dalestje /Helmuth Deutsch: zongora

Ami egy művész életében jellemző tevékenység, az fontos, meghatározó - arról tehát mindenképpen tudnunk kell. Ami viszont a „nem jellemző” kategóriájába tartozik, az izgalmas, bizsergető. Ki ne érdeklődne Victor Hugo rajzai és akvarelljei iránt? Hasonló a helyzet, ha német kortársának dalairól hallunk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 15. péntek, 19:00

Richard Wagner úgy vonult be a zenetörténetbe, mint a zenedráma meghatározó mestere. Ez a műfaj hangzásában, apparátusában, komplexitásában, sőt időtartamát tekintve egyaránt grandiózus. Ez Wagner legsajátabb világa: a monumentális arányoké. De hiszen Wagner dalokat is írt! Milyenek lehetnek? Hogyan használja az énekhangot mesterünk akkor, ha a szoprán nem hatalmas színpadon áll, és nem nagy létszámú, rézfúvókkal megerősített zenekar a társa, hanem egy kis pódiumon, egyetlen zongora kíséretében, meghitt érzésekről énekel? Izgalmas felfedezőút megismerni Wagner dalait, mérlegelni, mit fogad el kortársai eszköztárából, s miben különbözik tőlük. Ez kiváltképp érzékletesen figyelhető meg akkor, ha egy Wagner-dalest műsorán más 19. századi zeneszerzők alkotásai is szerepelnek.
Kalauzunk, a finn Camilla Nylund otthonosan mozog a Wagner-repertoár területén: neki köszönhetjük a 2011-es Budapesti Wagner-napok Lohengrin-előadásának emlékezetes Elza-alakítását. Partnere, a német Helmut Deutsch korunk egyik legjelentősebb zongorakísérője a dal műfajában. A Müpában immár visszatérő vendég: ő volt Jonas Kaufmann partnere a művész emlékezetes dalestjén, 2016 júniusában.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!