Jegyvásárlás


Program


Vilde Frang, Alina Ibragimova...Nyitókoncert
7

Vilde Frang, Alina Ibragimova...Nyitókoncert

Irodalom és zene legmagasabb rendű harmóniája tölti be a Zeneakadémia Nagytermét a Fesztiválakadémia nyitókoncertjén.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 20. szombat, 19:30


Rebel: Káosz
A Fesztiválakadémia művészei és növendékei, Vecsei H. Miklós (színművész), Kokas Katalin (művészeti vezető)   

Schubert: A-dúr zongoraötös (D. 667, „A pisztráng”)
Alina Ibragimova (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Enrico Bronzi (cselló), Knut Erik Sundquist (nagybőgő), Dejan Lazic (zongora)  

Ridout: Ferdinánd, a bika
Vilde Frang (hegedű), Vecsei H. Miklós (színművész) 
  
Vivaldi: „A négy évszak” hegedűversenyek, op. 8/1–4
Alina Ibragimova, Vilde Frang, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű), Lars Anders Tomter (brácsa), Maximilian Hornung (cselló), Knut Erik Sundquist (nagybőgő), Davidovics Igor (lant), Dinyés Soma (csembaló), Tompos Kátya (narrátor)   

John Dryden angol költő a világ teremtését a zabolátlan atomok gyönyörű, mennyei harmóniává való rendeződéseként írta le 1687-ben, a zene védőszentje, Szent Cecília napjára született versében. E költemény ihlette Jean-Féry Rebel Az elemek című balettszvitjét, melynek nyitótétele merész disszonanciákkal, saját korát két évszázaddal túlhaladó stílusban jeleníti meg az őskáoszt. Schubert 1817-ben kortársa, Schubart A pisztráng című versére írt dalt, majd két évvel később annak tiszta, idilli dallamát dolgozta fel híres zongoraötösének negyedik tételében. Walt Disney 1938-ban Munro Leaf gyermekkönyve nyomán készítette el Ferdinánd, a bika című filmjét, amely évtizedekkel később Alan Ridout-t egy narrációval kísért hegedűdarab megírására késztette. Vivaldi pedig 1725-ben, A harmónia és a találékonyság erőpróbája címmel megjelent concertogyűjteményében adta ki „A négy évszak” című ciklusát. A négy hegedűversenyhez egy-egy szonettet is költött, s azok tartalmát zenésítette meg művében, meglepő pontossággal és zenei leleménnyel. Irodalom és zene legmagasabb rendű harmóniája tölti be a Zeneakadémia Nagytermét a Fesztiválakadémia nyitókoncertjén.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!