Jegyvásárlás


Program


Vidróczki és Háry János – Kodály átiratok Szirtes Edina Mókustól / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal

Vidróczki és Háry János – Kodály átiratok Szirtes Edina Mókustól / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal

Vidróczki és Háry János
Kodály-átiratok Szirtes Edina Mókustól
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 16. szombat, 11:00

Hercegek, grófok, királyok és császárok, huszárok, ravasz menyecskék és betyárok… Ki ne ismerné a Kodály Zoltán által megénekelt hősöket, Vidróczkit, a híres betyárt, Háry Jánost, a nagyotmondó obsitost, aki egy kardsuhintással legyőzte Napóleont, a franciák császárát? A betyár Vidróczkival járni a Mátra erdeit, huszárokat toborozni, verbunkot muzsikálni, Burkusországtól Bécsig kalandozni mesékkel és legendákkal, gyönyörű zenékkel, meseszép dalokkal és kiváló muzsikusokkal - erre a kalandra várunk kicsiket és nagyokat, szülőket és nagyszülőket.
Kodály kompozíciói ezúttal átiratokban szólalnak meg - ez azonban koránsem „szentségtörés”. A műsor nem titkolt célja összecseng Kodály szállóigévé lett mondatával: „Legyen a zene mindenkié!” A cél ezúttal is az, hogy a zenebarátok vagy leendő zenebarátok minél szélesebb köre ismerkedjék meg ezekkel a zenékkel. A Mátrai képek gerincét adó Vidróczki-ballada maga is népdalfeldolgozás, és a Háry Jánosban megszólaló népi eredetű dallamok is Kodály zeneszerzői műhelyében nyerték el színpadi formájukat.


Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Május 19-én vasárnap Győrszentivánra érkezik Manuel! Élőzenekaros koncertet ad a fiatalok nagy kedvence.

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!