Jegyvásárlás


Program


Versmondó és verszenei szalon

Versmondó és verszenei szalon

Vers- és próbamondó verseny és koncertek a Kaleidoszkóp Versfesztivál keretein belül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 6. szombat, 10:00

VERSMONDÓ ÉS VERSZENEI SZALON

ÁLMODÓK
„Benned zeng és bong a jel…”
A zenekar tagjai korábban más-más formációban zenéltek, majd 2017-ben megalapították az ÁLMODÓK együttest. Kárpát – medencei klasszikus és kortárs költők saját megzenésítésű verseit játsszák két hanggal, egy gitárral, fúvós és ritmushangszerekkel.
Fliszár Mária – ének, ritmushangszerek Németh Viktor – ének, gitár, szájharmonika, furulya, dalszerzés

KVAB
Verszenei koncert
2019-ben alakult crossover indie-pop zenekar, tagjai Balázs-Bécsi Eszter és Lőrincz Árpád. A megalakulás óta saját (magyar) dalokat és megzenésített verseket játszanak. 2020 januárjában jelent meg első középlemezük, márciusban megnyerték a Peron Music Tehetségkutató marosvásárhelyi szakaszát, majd szintén 2020-ban Siculus-díjat nyertek a székelyudvarhelyi Siculus fesztiválon. Harmadik helyezettek lettek a budapesti Befutó Tehetségkutatón és az “Ágyban Kávé” daluk lett 2020 legszebb erdélyi magyar dala, a 25 év alatti kategóriában. Első nagylemezük 2021-ben jelent meg „Nyár” címmel.
Balázs-Bécsi Eszter: ének, szintetizátor, perkúciós hangszerek, Lőrincz Árpád: ének, gitár, basszusgitár, dob.

SZAKOLCZAY ISTVÁN
“A szív hangjai”
A versek megzenésítésével 16 évesen kezdett foglalkozni, ami a mai napig is tart. Ahogy vallja, ő valójában a versek saját zenéit keresi, hogy azzal teljesítse ki, tegye még érzékletesebbé azokat. Húsz éve csatlakozott a békéscsabai Mokos irodalmi körhöz, amely magyar költők munkásságát igyekezett megismertetni a szélesebb közönséggel. Előadásaival a költészet csodáján túl az élet csodáját is igyekszik megmutatni, hogy kortól és rangtól függetlenül megélhetjük az életünket jobban is, és hogy bárki bármikor tehet is azért, hogy ő és mások minél jobban érezhessék magukat.

RAUSCHER GÉZA
Vers Nektek!
Évek óta dolgozik azon, hogy azokat a verseket, amelyek megérintik, zenei köntössel is felruházza, bízva abban, hogy érzéseit, gondolatait még jobban át tudja adni a közönségnek. Ehhez különböző hangszereket hív segítségül, mint például a gitárt és kobozt.

PETŐ EDINA FADETTE
Versmegzenésítések
Gyermekkora óta vonzza a művészet, a zene, a versek, a színház. Saját produkcióiban is mindig igyekezett ötvözni a különböző művészeti ágakat. Az előadó több országos és nemzetközi énekversenyen lett díjazott, versei különböző amatőr antológiákban jelentek meg. Önálló estjei közül a Piaf 100 volt a legsikeresebb. Díva-díjas és a tavaszi Janus Pannonius Díj Alapítvány által meghirdetett pályázat különdíjasa.

@KOMLOZOZO
„Halhatatlan” – versek és dalok egy szál gitáron
A kortárs költők műveinek megzenésítése mellett egy-egy középkori versbe is próbál új életet lehelni gitár segítségével. Dalai hűen ábrázolják, milyennek látja a környezetét, amiben él. Fontos számára, hogy a zene és a színházi világ közösen valami merőben új impulzust hordozzon magában, mely jelenséget a szférák együttállásának hívja. Drámatanárként is arra törekszik, hogy a hozzá járó fiatalok önálló véleménnyel rendelkezzenek, képesek legyenek kreatívan szemlélni, kritikusan látni a világot!

KACZANDER NÓRA
Zenélő költészet
Stílusára jellemző a spanyol-latin gitározás, valamint a pop és jazz dalok akusztikus feldolgozása. Két saját művel megnyerte a 2019-es HangHordozók (kortárs költemények megzenésítése) versenyt.

RÓZSABORS MŰHELY
Élettöredékek
A Rózsabors Műhelyt 2016 januárjában hívták életre a zenekar tagjai. Magyar nyelvű dalaik szövegét kortárs és klasszikus költők verseiből merítik. Minden általuk megzenésített vers önálló zenei világot alkot. 2017-ben jelent meg az első CD lemezük a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában, Tóthárpád Ferenc kőszegi költő Dőzsöl az égen a hold verseskötetének részeként. 2020-ban egyedüli résztvevőként a Nyugat-Dunántúlról, elnyerték a Versünnep Fesztivál Közönségdíját. A Kaleidoszkóp VersFesztiválra duó formációban érkeznek.
Nagy Krisztina (ének) Dala József (gitár, ének)

RESTI KORNÉL ‘eredetiségmegnevezéssel ellátott’ zenekar
Resti Kornél kortytárs kornyikái

Resti Kornél a múlt ködéből és a jövő előszeléből felbukkanó jelenség, az irodalom és egyéb emberi lomok szertelen leltárosa, bohém krónikása. Leginkább a századelő, illetve a Nyugat nemzedékeinek közkedvelt budapesti vendéglátóipari egységeiben és vidéki söntéseiben érezte jól magát, ahol megannyi – magát költőnek valló – naplopó rokonlélekkel könyökölhetett össze, majd koccinthatott a töredékesnek tetsző idő egészségére. Köztük: Kosztolányival, Karinthyval, Krúdyval, Ady Bandival, Tamkó Sirató Károllyal, Berda Jóskával, Tersánszky Józsi Jenővel, József Attilával, Weöres Sándorral és a többiekkel. Amíg az imént említett KORTYtársak, valamint a sorból kimaradt szellemi szesztestvérek zenés verseit énekli (reményei szerint) mindig történhetik valami…

…hogy mindig történjen is, arról nem más, mint a Resti Kornél ’eredetimegjelöléssel ellátott’ zenekar gondoskodik. A garabonciás irodalmi időutazó nevét viselő együttes immáron hetedik éve foglalkozik versek megzenésítésével. Stílusbéli merítésük a népzene feneketlen kútjától az úgynevezett storyteller dalszerzői hagyományon, a beat hőskorszakán, a sanzonok, kuplék miliőjén át egészen az avantgárd kísérletekig csordogál. Tematikus, Resti Mesék – vetítéssel, színpadi elemekkel és fél-fiktív történetekkel tarkított – revüszerű estsorozatukkal kecskeméti klubjukon kívül számos fővárosi, vidéki és határon túli helyszínen megfordultak Budapesttől Zentáig. Nomen ®est omen: játszottak már vasúti restiben is!

Akik pedig Resti köpenyéből kibújnak:
Apró Anna: koboz, ének, szájzongora, tambura
Lázár Miklós: cselló, vokál, torokének, herfli
Papp Máté: gitár, ének, sámándob, tangóharmonika
Szabó Bence: szólógitár, mandolin, fuvola, cajon, vokál

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!