Jegyvásárlás


Program


Veni Domine – Adventi-karácsonyi koncert a Sixtus-kápolnából

Veni Domine – Adventi-karácsonyi koncert a Sixtus-kápolnából

Veni Domine – Adventi-karácsonyi koncert a Sixtus-kápolnából
A Sixtus-kápolna kórusának koncertfelvétele, 60 perc, 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 21. szombat, 15:00

 

A Vatikáni Apostoli Könyvtárban található a világ legfontosabb és legterjedelmesebb egyházzenei kéziratgyűjteménye, amelyhez egyedül a Sixtus-kápolna kórusának van jelenleg hozzáférése. Ez a kórus –amely a világ legrégebbi kórusa – évszázadok óta ad elő ezekből a különleges zeneművekből.
A 2018 decemberében a magyar mozikba kerülő felvételen több olyan különlegesség is helyet kap, mint Palestrina és Desprez kórusművei, amelyek eddig soha nem voltak hallhatóak élőben, mivel mindegyik kifejezetten a pápák adventi és karácsonyi igehirdetéseire íródott. A koncertet a Sixtus-kápolna vezető karmestere, Massimo Palombella, őszentsége tiszteletbeli prelátusa vezényli.

Rendező: / Karmester: Massimo Palombella

 

Előadó: A vatikáni Sixtus-kápolna férfi- és fiúkórusa
Karmester: Massimo Palombella
Zeneszerzők: Giovanni Pierluigi da Palestrina, Josquin Desprez, Jacob Clemens non Papa, Tomàs Luis de Victoria, Giovanni Maria Nanino, Pérotin, Gregorian Chants

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Ajánló


19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!