Jegyvásárlás


Program


Várnai Gyula: Rewind - Diák/Nyugdíjas belépő
2

Várnai Gyula: Rewind - Diák/Nyugdíjas belépő

2018. március 25-től május 27-ig

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Várnai Gyula Rewind című kiállítása azokból a művekből ad – majdnem teljes körű – válogatást, amelyek a 90-es évek eleje óta közvetlenül vagy közvetetten a hang, a zaj vagy a zene filozófiai és gyakorlati kérdéseit járják körül.

Installációi a legkülönfélébb hangrögzítési eszközök felhasználásával készülnek – orsós magnót, walkmant, hangszalagot, fülhallgatókat használ. Analóg módon előállított zajokat párosít a rá jellemző egyszerű eszközökből összeállított tárgyakhoz, amelyek közül nem egy interaktivitásra késztet, azaz a néző érintését vagy játékát igényli.

Várnai pályája kezdete óta kísérletezik zenével, maga is „szerző”. Előadóként napjaink elektronikus zenei irányzatainak hatása alatt tört ütemekkel, ambient zajszövetekkel kísérletezik, improvizál. Műveit sokszor felhasználja videóiban és adja elő kiállítási környezetben.

A Rewind című tárlat összefoglaló jellegű, a művész és a néző számára is az áttekintés és a meditáció lehetőségét adja. Bár a zene és a hang rögzítése az analóg eljárásoktól a digitális irányába mozdult el az utóbbi évtizedekben, ez mit sem változtatott kíváncsiságunkon az érdekes vagy érzelmeket kiváltó hangsorokkal szemben.

E kiállítás alapján a zajt a művek részeként ismerjük fel, de megértjük, hogy a hallott információk nemcsak a MODEM termeiben látható Várnai Gyula-művekben, de kint az utcán is fontos részét képezik környezetünknek, életünknek.

Kurátor: Petrányi Zsolt

Ajánlatunk


Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

vígjáték két részben

keserves bohózat két részben

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!