Jegyvásárlás


Program


Változatok egy szopránhangra

Változatok egy szopránhangra

A Budapesti Vonósok zeneakadémiai bérletének második koncertjén – egy Mozart-motetta mellett – Brittenhez kapcsolódó 20. századi kompozíciók hangzanak el.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 31. kedd, 19:30

A neves szoprán, Pasztircsák Polina két művet is elénekel a Budapesti Vonósok kíséretével: egyrészt Britten Les Illuminations (magyarul Színvázlatok vagy Villanások) című dalciklusát (1940), Rimbaud-prózaversekre, másrészt az Exsultate, jubilate (Ujjongjatok, örvendjetek) című motettát, amelyet eredetileg kasztált hangra komponált a 16–17 éves Mozart. Az észt kortárs komponista, Arvo Pärt Cantus in Memoriam Benjamin Britten (Ének Benjamin Britten emlékére) című műve (1977) nemcsak a brit zeneszerzőhöz kapcsolódik, hanem a Mozart-motetta egyházzenei jellegére is rímel. Ugyanis Arvo Pärt lassú, meditatív, minimalista szerzői stílusát – a tintinnabulit – sok szempontból a gregorián énekelt liturgia inspirálta. A koncert zárásaként elhangzó Variations on a Theme of Frank Bridge (Változatok egy Frank Bridge-témára, 1937) a huszonéves Britten tiszteletadása a címben megnevezett tanára előtt.

Műsor:

Arvo Pärt: Cantus in memoriam of Benjamin Britten
B. Britten: Les Illuminations op. 18
W. A: Mozart: Exultate jubilate – motetta K165
B. Britten: Frank Bridge variációk op. 10

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!