Jegyvásárlás


Program


Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig • 35 éves a Forrás Néptáncegyüttes

Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig • 35 éves a Forrás Néptáncegyüttes

A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, amely egy kicsiny, iparvárosban megszületett együttes esetében óriási szó! Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól,küzdelméről, folyamatos út kereséséről, és természetesen az örömről, és a bánatról, amely nélkül nem lennének holnapok.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 26. vasárnap, 18:00

Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig
35 éves a Forrás Néptáncegyüttes

Műfaj:néptánc
Felvonások száma: 2
Időtartam: 160 perc
Korhatár: +12

A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, amely egy kicsiny, iparvárosban megszületett együttes esetében óriási szó! Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól,küzdelméről, folyamatos út kereséséről, és természetesen az örömről, és a bánatról, amely nélkül nem lennének holnapok. 35 éve az érdi Vörösmarty Gimnáziumban nem gondolta senki, hogy akkor és ott az ország jelenleg hazai és nemzetközi tekintetben is egyik vezető együttese megszületése történik.

Valami elindult Érden, aztán folytatódott Százhalombattán, majd Ady szavai szerint és a valóságban is egészen a nagy és szent Óceánig, Amerikáig, Mexikóig, Kínáig jutott.

Az egykori gimis együttes számos hazai fesztivál (köztük a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, a Szekszárdi Országos Néptáncfesztivál) győztese, immár tízszeresen KIVÁLÓ minősítésű, a Fölszállot a pávaélő adásában nagyszerűen szereplő együttes. Magyarország hírét ötvenhat országba vitték a táncosok. A Forrás életre hívta Európa és a CIOFF egyik legnagyobb fesztiválját, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, amely immár több mint 530 együttest 20 ezernél több népművészt látott vendégül öt kontinensről.

Azest különös és egyedülálló erénye, a Felhőjárók színtársulat, valamint Janovics Rita kerekes székes táncművész közreműködése, amely arra példa, hogy a művészet hogyan tud eggyé kovácsolni sérült fiatalokat egy néptáncegyüttessel. A Forrás nagy családja jelenleg közel ötszáz fő, akik közös ünnepre, és örömre gyülekeznek és hívnak mindenkit a Müpába.

Fenntartó: Magyarok Öröksége Alapítvány
Az alapítvány elnöke: Bóna Zoltán
közreműködnek a Pesovár Ferenc Néptánc Suli AMI növendékei
Felhőjárók Színtársulat vezetők: Rédli Éva és Rédli Stefánia, valamint
Janovics Rita kerekes székes táncművész
Koreográfusok: Bozsik Yvette, Fundák Kristóf, Fundák Kaszai Lili, Nagy Péter Gábor, Asztalos Kiss Zsuzsa, Horváth Tibor, Zóka Éva
Forrás Néptáncegyüttes tánckarvezetők: Nagy Péter Gábor, Szilas Judit, Vuleta Patrícia
Pesovár Ferenc Néptánc Suli AMI pedagógusok: Asztalos Kiss Zsuzsa, Czégény Krisztina Fábián Fanni, Gál Bettina, Heiger József, Papp Richárd Olivér, Rásó Luca, Rásó Barna Mohácsi-Kisfalusi Renáta, Nagy Péter Gábor,
Jelmez: Petri Kiss Borbála
Zenei kíséret: Zagyva Banda
Szerkesztő-rendező, együttes és művészeti igazgató: Szigetvári József

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!