Jegyvásárlás


Program


Utazás Symphoniába - A rézfúvósok / HANG-SZER-SZÁM

Utazás Symphoniába - A rézfúvósok / HANG-SZER-SZÁM

Korosztály: 8-14 év

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 4. szombat, 11:00

Utazás Symphoniába
A rézfúvósok


A szimfonikus zenekar legragyogóbb megjelenésű, és legfényesebb hangú csoportja a rézfúvósok kara. A virtuóz trombita, a lágy hangú vadászkürt, a tolóharsona és a dörmögő hangú tuba jellegzetes színnel járul hozzá a zenekar hangzásához. Legfontosabb közös vonásuk nem is az, hogy - amint arról nevük árulkodik - vékony fémlemezből, többnyire rézötvözetből készülnek, hanem hogy mindegyiküket tölcsér alakú fúvóka segítségével, a játékos ajkainak rezgése által lehet megszólaltatni. Különböző magasságú hangok létrehozásához különböző hosszúságú csövek szükségesek. A harsona esetében a cső hosszának megváltoztatását már régóta teleszkóposan egymásba csúszó csődarabokkal oldották meg. A többi rézfúvós hangszer valamivel több mint száz éve szelepeket kapott, amelyek megfelelő méretű toldalék csövekbe vezetik a levegőt, így teszik lehetővé mindenféle hang, ezáltal tetszőleges dallam eljátszását.

Műsorvezető: Körmendy Zsolt

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!