Jegyvásárlás


Program


Üres székek a művészetben – Szemfényvesztő művészet I.

Üres székek a művészetben – Szemfényvesztő művészet I.

A Szemfényvesztő művészet szerzője, Gerevich József előadás-sorozatában egy-egy műalkotáshoz vagy alkotóhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel, és válasza nyomán felsejlik a művészet rejtett világa. Mit jelentenek Vincent van Gogh üres székei, és ezek a székek hogyan kapcsolódnak a Nobel-díjas költő, Yeats Választás című verséhez? A kérdésekhez kapcsolódó gondolatait a pszichiáter író a Hegyvidék Galériában osztja meg az érdeklődő közönséggel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 20. csütörtök, 18:00

Szemfényvesztő művészet I. | Üres székek a művészetben
Művészetpszichológiai előadás-sorozat

A Szemfényvesztő művészet szerzője, Gerevich József előadás-sorozatában egy-egy műalkotáshoz vagy alkotóhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel, és válasza nyomán felsejlik a művészet rejtett világa. Mit jelentenek Vincent van Gogh üres székei, és ezek a székek hogyan kapcsolódnak a Nobel-díjas költő, Yeats Választás című verséhez? Hogyan avatkozik be egy mű alkotója életébe, fenekestül felforgatva azt? Mit tehet és mit nem tehet a művész azért, hogy minél maradandóbb művet hozzon létre? A pszichózis segíti vagy gátolja a művészi teljesítményt? Az alkotások hogyan viszonyulnak a magányhoz és a társas létezéshez? A kérdésekhez kapcsolódó gondolatait a pszichiáter író a Hegyvidék Galériában osztja meg az érdeklődő közönséggel.

Előadó: Gerevich József pszichiáter

Időpont: 2023. április 20. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Vincent Van Gogh: Van Gogh széke, 1888; olaj, vászon, 91, 8 × 73 cm; The National Gallery, London (https://www.nationalgallery.org.uk/paintings/vincent-van-gogh-van-goghs-chair) és Vincent Van Gogh: Gauguin széke, 1888; olaj, vászon, 90,5 cm × 72,7 cm; Van Gogh Museum, Amszterdam (https://www.vangoghmuseum.nl/en/collection/s0048V1962)

 

 

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!