Jegyvásárlás


Program


UMZE Kamaraegyüttes: Crossover Concerto Project

UMZE Kamaraegyüttes: Crossover Concerto Project

A magyar jazz és etno-jazz vezető hangszeres-zeneszerzői vállalták, hogy az UMZE kamaraegyüttes részére új darabokat komponálnak, vagy egy már meglévő művük ensemble verzióját prezentálják sorozatunkban.

UMZE Kamaraegyüttes: Crossover Concerto Project

Műsor:

Ávéd János: Fractalized (Gershwin) – ensemble verzió – ősbemutató
km: Ávéd János – szaxofon

Fekete-Kovács Kornél: Fényképek szárnykürtre és ensemble-re
km: Fekete Kovács Kornél – szárnykürt

Bacsó Kristóf: Restringed – ensemble verzió – ősbemutató
km: Lukács Miklós – cimbalom, Kornél Fekete-Kovács – szárnykürt, Bacsó Kristóf – szaxofon, Dés András – ütőhangszerek, Barcza József – jazzbőgő

*****

Ávéd János: Fascinating Rhythm (Gershwin) – Sáry Lászlónak – ensemble verzió – ősbemutató
km: Ávéd János – szaxofon

Lukács Miklós: Klarinétverseny – ősbemutató
km: Klenyán Csaba – klarinét, Dés András – ütőhangszerek

Borbély Mihály: Tárogató-cimbalom kettősverseny
km: Borbély Mihály – tárogató, Lukács Miklós – cimbalom, Barcza József – jazzbőgő

Cimbalom, tárogató, klarinét. Három olyan hangszer, amelynek hangzását a magyar népzenével és a magyar cigányzenével azonosítjuk. A magyar jazz és etno-jazz vezető hangszeres-zeneszerzői vállalták, hogy az UMZE kamaraegyüttes részére új darabokat komponálnak, vagy egy már meglévő művük ensemble verzióját prezentálják sorozatunkban. Fekete-Kovács Kornél, Lukács Miklós és Borbély Mihály versenyművei mellett a Modern Art Orchestra muzsikusainak, Ávéd Jánosnak és Bacsó Kristófnak egy-egy, az UMZE együttes számára adaptált kompozíciója is elhangzanak majd. A Budapest Music Center lemezkiadóként és közkedvelt koncerthelyszínként is természetes otthona a jazz és kortárs zenének, így a két műfaj kereszteződésében létrejövő produkciónk nem csak sorozatunknak, de kedvenc koncerttermünk arculatának is szerves részét képezi majd.

Ajánló


Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és…

A Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar lemezbemutató koncertje népszerű ünnepi klasszikusokkal, és a legszebb magyar karácsonyi énekekkel.