Jegyvásárlás


Program


UKIYO / Solo for Real - DART Társulat

UKIYO / Solo for Real - DART Társulat

Első felvonás: UKIYO / Blenard Azizaj/ (40’)

Második felvonás: Solo for Real / Fabio Liberti (15’)

 

Erő, szenvedélyésösszetettség: A DARTTársulategy lenyűgöző dupla estet mutat be, mely során a nézőik bepillantást nyerhetnek a berlini társulat legújabb előadásaiba.Két nemzetközi koreográfus, Blenard Azizaj (AL)és Fabio Liberti (IT) darabját láthatjuk, amelyekben az energiaés a fizikalitás kapja a főszerepet. 

 

Első felvonás: UKIYOUKIYO “ japánul lebegő, tiszta világot jelent. A japán buddhistáknak viszont ez azt jelenti: „a szomorú világ”. Ez egy mindent átölelő szó azélet, a szenvedés, a halálés az újjászületés végtelen ciklusára, ahonnan a buddhisták meg szeretnének menekülni.

AUKIYO” egy olyan gyűjtemény, amely 8 táncos tiszta testét foglalja magában, akik az előadásukban a mozgásaikérzékiségét keresik, a fizikalitás elragadó és határokat nem ismerő feszegetésével. A darab a brutalitás, intenzivitás,érzelmesség verejtékezőkohója, amely néha bánatban,néhapedig reménnyel megtöltve zakatol a végtelenség felé

 

Második felvonás: Solo for RealA Solo for Real több díjat is elnyert, többek között a Skopje DansLab nemzetközi verseny legjobb koreográfiáért járó 1. díját.

Fabio Liberti Solo for Real című műve a magány hatalmát szeretnémegragadni, valamint azt az erőfeszítést, amit az egyén a magánnyal szembeni küzdelmeibe fektet, miközben pedig ebben az elsöprő káoszban megpróbál megnyugodni. A darab a mentális betegségekkel kapcsolatos kutatásokon alapul, amely még mindig nem kap elég hangsúlyt társadalmunkban. 

 

UKIYO koreográfus:Blenard Azizaj (AL)Solo for real koreográfus: Fabio Liberto (IT)

Kosztumtervezö: Csaba KrisztaTáncművészek: DART Társulat táncművészeiDART Társulat művészeti vezető: Varga Kinga

A DART egy kortárs táncegyüttes Berlin táncplatformján, amit 2013-ban Varga Kinga hívott életre Budapesten. A DART egy dinamikusan fejlődő társulat, mely előadásait világszerte eddig több mint 12 különböző országban adta elő; például Svájcban, Spanyolországban vagy Angliában. Ez évig több mint 38 produkció került megvalósításra a teljes estés produkciótól a rövid darabokig. Mozgásformájában fellelhető a klasszikus balett lágysága, valamint folyamatosan új utakat keres a kortárstánc és akrobatika friss fúzióját létrehozva.

Ajánló


Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

A 2CELLOS közös élete 10 évvel ezelőtt kezdődött, azóta 6 stúdióalbum, több milliárdos nézettség, koncertek ikonikus helyszíneken a világ körül…