Jegyvásárlás


Program


Új Binder Quartet

Új Binder Quartet

A zenekar Binder Károly kompozícióit tűzte repertoárra. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba engedik beavatni a hallgatót.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 16. péntek, 19:00

Új Binder Quartet
2019. augusztus 16. péntek, Bodrogkeresztúr
17:00 Henye Borbár
 
Új Binder Quartet
Binder Károly – zongora
Borbély Mihály – szaxofon
Fonay Tibor – nagybőgő, basszusgitár
Benkó Ákos – dob

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt. Binder Károly a zenekar felbomlása után zeneszerzőként és előadóművészként jelentős sikereket ért el: elnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraverseny első díját, az Erkel Ferenc-díjat, az 1991-es Év Jazz Lemeze elismerést, a legjobb szólistának járó eMeRTon Díjat, a Magyar Rádió Jazz Versenyének első díját és az Artisjus-életműdíjat.

Nem kevesebb, mint negyvenhat szerzői lemez után ismét zenekart alapított állandó partnerével, Borbély Mihállyal, akivel a Londoni Jazz Fesztiválon kimagasló sikert elérve több lemezt is készített. Számtalan koncert- és fesztiválfellépés után egy filharmóniai turné alkalmával 2012 tavaszán két kitűnő tehetségű fiatal muzsikussal bővítették ki duó formációjukat: Benkó Ákos dobossal és Fonay Tibor basszusgitáros-nagybőgőssel. A zenekar Binder Károly kompozícióit tűzte repertoárra. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba engedik beavatni a hallgatót. Megalakulása óta a kvartett számtalan koncertet adott és négy CD kiadványuk is megjelent, Retropolis II, Összegyűrt kottafejek, Old Dreams New Dimensions és Nevergreens címmel.

A Henye Borbár közönségének szánt műsorukba Binder Károly izgalmas és eredeti zenei világába beavató kompozícióiból válogattak.
 
A Henye Borbár támogatásával.

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!