Jegyvásárlás


Program


Turandot

Turandot

Puccini: Turandot - koncertszerű előadás három felvonásban, öt képben (olasz nyelven, magyar felirattal)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 31. szerda, 19:00

Puccini egyetlen operáját sem övezi annyi rejtély, mint a Turandotot: ott a hercegnő által feladott három rejtvény és a befejezetlenség talánya. A büszke hercegnő drámájában Puccini érzelmi teljességre törekedve és azt el is érve bontja ki a mesebeli találkozások és ráismerések sorában mindazokat, amelyek legközelebbről emlékeztetnek korábbi operái polgári módon tragikus világára.

„Elolvastam a Turandotot. […] A magam részéről azt tanácsolnám, kössük magunkat a témához. Leegyszerűsíteni a cselekményt, főleg pedig kiemelni Turandot szerelmi szenvedélyét, amely sokáig szunnyadt a büszkeség hamuja alatt. […] Egyszóval én azt tartom, hogy a Turandot a legtermészetesebb és legemberibb színdarab Gozzi összes színpadi műve közül” - írta a zeneszerző Adaminak 1920-ban. Puccini élete során először választott operatémájául mesét. A történet azonban abban a formájában, amivé ő és librettistái alakították, korántsem szabályos, „jól nevelt” mese. A három próba nem sablonosan, a királyfi rátermettségének bizonyítására szolgál, Turandot még a lehetőségét is ki akarja zárni annak, hogy párra találjon: „Mai nessun m'avra! - Soha nem leszek senkié!” - énekli. El kell hinnünk, hogy ezt komolyan gondolja.
Puccini utolsó mesterművében nagyszabásúan játékszerűnek, látványosan realizmus fölöttinek akarta kidolgoznia a zenei-színházi szerkezetet, s a mű elsődlegesen a nagyformák operájaként éri el frenetikus zenedrámai hatását.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!