Jegyvásárlás


Program


Tündér Ilona és Árgyélus / MINIMATINÉ
2

Tündér Ilona és Árgyélus / MINIMATINÉ

A hét főből álló zenekar által játszott, dúsan rétegzett zenei matéria alapvetően moldvai, gyimesi, gyergyói és kalotaszegi dallamokból táplálkozik, de a gazdag és egyedi hangszerelés, harmonizálás olyan kapukat nyit a zenés szerelmi történetben, amelyek eddig nem tárultak fel előttünk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 25. szombat, 11:00

MINIMATINÉ
Tündér Ilona és Árgyélus
Korosztály: 3-8 év

A szépséges tündérlány és a legkisebb királyfi viszontagságos szerelméről, a közéjük tornyosuló akadályokról, meg persze a könnyes-nevetős, boldog befejezésről rengeteg feldolgozás született az elmúlt évszázadokban. Balogh Melinda és Bősze Tamás Jean-Pierre nemrégiben megjelent zenés verziója egyértelműen kiemelkedik e hosszú sorból: a zenészpáros a mindannyiunk által jól ismert klasszikus mesét úgy szűri át a magyar népzenei hagyományokon, hogy közben tágas világzenei hátteret is felvázol hozzá.

A magyar nyelvű humanista irodalom egyik, ha nem legbecsesebb darabja Gergei Albert széphistóriája, az egymás nyomait kitartóan kutató Tündér Ilona és Árgyélus királyfi égi-földi kalandjairól szóló, megverselt szerelmi történet. Az meglehetősen kalandos sorsú eredeti szöveget valójában az is jól ismeri, aki még soha nem olvasta: a széphistória az iskolai kötelező olvasmány Csongor és Tünde egyik legfontosabb ihlető forrása. A rendkívül gazdag recepció különlegessége, hogy nem csak irodalmárokat ihletett meg: kurucnóták, szerelmi történetek egész sora született a nép ajkán. Balogh Melinda és Bősze Tamás Jean-Pierre 2022 novemberében megjelent első közös lemeze ezt a gazdag hagyományt éleszti újra és tölti meg friss impulzusokkal. A mesét és a dalszöveget az alkotók maguk készítették el, de senki se lepődjön meg, ha netán Adytól, Weörestől származó versidézeteket azonosít a hangzó anyagban. A hét főből álló zenekar által játszott, dúsan rétegzett zenei matéria alapvetően moldvai, gyimesi, gyergyói és kalotaszegi dallamokból táplálkozik, de a gazdag és egyedi hangszerelés, harmonizálás olyan kapukat nyit a zenés szerelmi történetben, amelyek eddig nem tárultak fel előttünk.

Közreműködők:
ének, mese - Balogh Melinda
ének, koboz, ütőhangszerek, ütőgardon - Bősze Tamás Jean-Pierre
hegedű - Szilágyi Tóni / Samu Zoltán
furulya, szaxofon - Sára Csobán / Gárgyán Zoltán
brácsa - ifj. Csoóri Sándor
harmonika - Réti Benedek
nagybőgő - Éri Katalin

Alkotók:
zenei rendező: ifj. Csoóri Sándor, Bősze Tamás Jean-Pierre, Balogh Melinda
dramaturg, szövegíró: Balogh Melinda, Horváth Sára

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!