Jegyvásárlás


Program


Trumpetissimo - Trombitagála / KAMARAKINCSEK
6

Trumpetissimo - Trombitagála / KAMARAKINCSEK

Emlékeznek a három tenor világszerte sikeres koncertjeire? A trombita hangja nem kevésbé fényes és szárnyaló, mint a tenoroké, ami pedig a hangszer magyar virtuózait illeti, jó néhányan közülük abszolút világklasszisok, akik a legnagyobb zenekarokkal, a leghíresebb koncerttermekben lépnek fel. Ezt a körülményt használja ki az est programja, melyben egy, két, négy, sőt hat (!) trombita is hallható lesz egyszerre, különféle…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. április 29. csütörtök, 19:30

Trumpetissimo - Trombitagála / KAMARAKINCSEK

Műsor:
    Corelli: D-dúr concerto grosso, op. 6, No. 4
    Tartini: D-dúr trombitaverseny
    Vivaldi: C-dúr versenymű két trombitára és vonósokra, RV 537
    R. Erickson: Kryl - szólótrombitára
    Torelli: C-dúr versenymű négy trombitára és vonósokra
    Franceschini: D-dúr versenymű két trombitára és vonósokra
    Vivaldi: D-dúr versenymű trombitára és vonósokra, RV 230 - Larghetto, Allegro
    Vivaldi: Andromeda Liberata (serenata) - „Sovvente il sole” (ária) - átirat szárnykürtre, hegedűre és vonósokra
    Vivaldi: g-moll versenymű két csellóra és vonósokra, RV 531 - átirat két szárnykürtre és vonósokra
    J-F. Rebel: Az elemek - A káosz
    Stölzel: D-dúr versenymű hat trombitára és vonósokra

Emlékeznek a három tenor világszerte sikeres koncertjeire? A trombita hangja nem kevésbé fényes és szárnyaló, mint a tenoroké, ami pedig a hangszer magyar virtuózait illeti, jó néhányan közülük abszolút világklasszisok, akik a legnagyobb zenekarokkal, a leghíresebb koncerttermekben lépnek fel. Ezt a körülményt használja ki az est programja, melyben egy, két, négy, sőt hat (!) trombita is hallható lesz egyszerre, különféle versenyművekben és feldolgozásokban. Aki eljön, különleges zenei élményre számíthat!

A koncert közreműködői nemzetközi sikereket arató, kivételes művészek. Boldoczki Gábor fellépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, muzsikált a Kremerata Baltica szólistájaként, bemutatta Penderecki Trombitaversenyét. Tanítványa, Pálfalvi Tamás a New York-i Carnegie Halltól a tokiói Suntory Hallig a világ számos hangversenytermének közönségét késztette csodálatra. Tarkövi Gáborról és Richter Gáborról szólva is sikerek sokaságát lehetne felsorolni, de talán elég, ha a legfontosabbat említjük: Tarkövi sok éven át a Berlini Filharmonikusok szólótrombitása volt, Richter Gábor pedig 2006 óta a lipcsei Gewandhaus Zenekar első trombitása, s ily módon mindketten a világ legjelentősebb karmestereivel dolgoztak rendszeresen. Rónai Gábor és Seidl Dénes a hangszer nagy tehetségű ifjú játékosai, akikről bizonyára sokat hallunk még a jövőben. Az utóbbi években megfiatalodott Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretével megszólaló műsor gerince a barokk repertoár: Corelli, Tartini, Vivaldi, Torelli, Franceschini, Rebel, Stölzel művei, de különlegességként a 20. századi Erickson egy virtuóz darabját is meghallgathatjuk.


Közreműködők:

trombita, szárnykürt
    Boldoczki Gábor
    Pálfalvi Tamás
    Tarkövi Gábor
    Richter Gábor
    Rónai Gábor
    Seidl Dénes

Liszt Ferenc Kamarazenekar (koncertmester: Tfirst Péter)

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!