Jegyvásárlás


Program


Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai
4

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 3. szerda, 20:00

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

Közreműködik:
Kovács Tickmayer István – zongora, preparált zongora, Hammond C-3 orgona, Fender Rhodes
Grencsó István – tenor- és szopránszaxofon, klarinét, basszusklarinét, fuvola
Miklós Szilveszter – dob, ütőhangszerek

A Franciaországban élő, vajdasági születésű zongorista, Kovács Tickmayer István, a magyar szabadzenei színtér doyenje, Grencsó István szaxofonos, valamint a szintén vajdasági származású dobos, Miklós Szilveszter (aki szintúgy az improvizált zene kiválósága), Trió Kontraszt néven 2011 óta keresik az ellentétekben rejlő erőt. A névadással nem csupán a Bartók iránti tiszteletüket fejezték ki, – jóllehet, a szerző jazztrióra írt, azonos című műve mindenképp példaként szolgált számukra – hanem a tagok eltérő zenei világából adódó, gyümölcsöző kontrasztokra, valamint zenei örökségünk és a mai szabadzenei világ között feszülő ellentétekre is utalnak vele. A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének. Az album tulajdonképpen a zenekarvezető-zongorista Kovács Tickmayer István zenei emlékkönyve, amennyiben a lemezen szereplő összes kompozíció az ő tollából született különböző alkotói korszakai során. Mint Szindbád utazgat az időben, régi korok szétterülő nyugalmával lapozgat élete fejezetei között az újvidéki időktől, a budapesti szabadzenei iskolán keresztül, a hollandiai tanulmányokig, így kerül egymás mellé a szabad- és kortárszene, a tánczene, valamint a jazz nyelve. Kísérői hiteles tanúk, amennyiben zenésztársaival régóta keresik a közös nyelvet, amely úgy fest, maga a zenei többnyelvűség.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!