Jegyvásárlás


Program


Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai
4

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének.

Aktuális előadásokTrió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

Közreműködik:
Kovács Tickmayer István – zongora, preparált zongora, Hammond C-3 orgona, Fender Rhodes
Grencsó István – tenor- és szopránszaxofon, klarinét, basszusklarinét, fuvola
Miklós Szilveszter – dob, ütőhangszerek

A Franciaországban élő, vajdasági születésű zongorista, Kovács Tickmayer István, a magyar szabadzenei színtér doyenje, Grencsó István szaxofonos, valamint a szintén vajdasági származású dobos, Miklós Szilveszter (aki szintúgy az improvizált zene kiválósága), Trió Kontraszt néven 2011 óta keresik az ellentétekben rejlő erőt. A névadással nem csupán a Bartók iránti tiszteletüket fejezték ki, – jóllehet, a szerző jazztrióra írt, azonos című műve mindenképp példaként szolgált számukra – hanem a tagok eltérő zenei világából adódó, gyümölcsöző kontrasztokra, valamint zenei örökségünk és a mai szabadzenei világ között feszülő ellentétekre is utalnak vele. A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének. Az album tulajdonképpen a zenekarvezető-zongorista Kovács Tickmayer István zenei emlékkönyve, amennyiben a lemezen szereplő összes kompozíció az ő tollából született különböző alkotói korszakai során. Mint Szindbád utazgat az időben, régi korok szétterülő nyugalmával lapozgat élete fejezetei között az újvidéki időktől, a budapesti szabadzenei iskolán keresztül, a hollandiai tanulmányokig, így kerül egymás mellé a szabad- és kortárszene, a tánczene, valamint a jazz nyelve. Kísérői hiteles tanúk, amennyiben zenésztársaival régóta keresik a közös nyelvet, amely úgy fest, maga a zenei többnyelvűség.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


A Mörk zenéje funk és soul alapokon nyugszik, eklektikusan mai hangzású, tartalmát tekintve…

KOLLEKTÍV ZENEI EMLÉKEZET John Williams: Star wars Előad és vezényel: Hollerung Gábor

A Ringató zeneóvoda foglalkozásai közül a Piccolo elnevezésű a 3-4 éveseknek, azaz kiscsoportos…