Jegyvásárlás


Program


Tiszakürti Arborétum belépőjegy - Nyugdíjas jegy (62 év felett)
4

Tiszakürti Arborétum belépőjegy - Nyugdíjas jegy (62 év felett)

A Tiszakürti Arborétum telepítését az 1850-es évek elején kezdte meg a Bolza grófi család. Az eredetileg 17 ha-os kastélykertként funkcionáló parkot 1962-ben természetvédelmi területté nyilvánították. A ma 60 hektár területű park 1200 fajt számláló növényállományával Magyarország legnagyobb területű arborétumai közé tartozik.

Aktuális előadások


Nyitvatartási idő:

május 26. -június 30. között hétfőn zárva,  kedd-vasárnap: 8.00-18.00
július-szeptember: 8.00-18.00, hétfőn zárva
október 8:00 -17:00 között
november  8:00 -16:00 között


Itt a tiszatájon az eső kevesebb (520 mm), mint az ország nyugatibb tájain, úgyhogy a budapesti vagy a dunántúli borongós idő ne riasszon el bennünket az arborétumi, tiszavidéki kirándulástól.
Bár a gyűjtemény minden évszakra és napra tartogat valami újat, látogatásra legalkalmasabb az arborétumot virágköntösbe öltöztető május és a pompás lombszíneződést hozó október közepe.
A látogatókat 3,5 km hosszan kövezett sétaút és hangulatos vízi világ várja.


A belépőkártya a Hortobágyi Nemzeti Park bemutatóterületeinek és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által működtetett halastavak megtekintésére jogosít, a kártya meglétét és érvényességét a természetvédelmi őr ellenőrizheti, amelyet vissza is vonhat nem megfelelő viselkedés, illetve természeti kár okozása esetén. Mindenkor tartózkodjon a földutakon! Ne zavarja az élővilág nyugalmát, az állattartó és halászati tevékenységet! Ne menjen közel a legelő állatokhoz! Lecsapolt halastómederbe bemenni, illetve befagyott halastó jegére rámenni tilos! A bemutatási létesítményeket minden látogató csak saját felelősségére használhatja! A belépőkártya megvásárlása nem jogosít fel kárigényre baleseti sérülés, illetve bűncselekményből származó kár esetén a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal szemben.

Ajánló


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Hímes napok a Néprajziban Húsvéti MÉTA matiné 2024. márc. 23. 14:00 - 17:00

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!