Jegyvásárlás


Program


Times New Román - lemezbemutató koncert
2

Times New Román - lemezbemutató koncert

A zene, amit a Times New Roman játszik, talán egy eltűnőben lévő, mindannyiunk számára nosztalgiával átitatott közegben született, de a jelen korban is folyamatosan fejlődik, és ebben alakítják és játsszák tovább a zenészek saját felfogásunk szerint.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 19. szerda, 19:30

Times New Román
- lemezbemutató koncert –
esőnap: 2023. július 20. csütörtök 19:30

Az együttes zenéjének táptalaja, az elmúlt század utolsó negyedében, Romániában, Szerbiában és Magyarországon magára talált városi népzene legjelesebb fúvós zenészeinek repertoárja. Ebben benne van a román nagyvárosok éttermeiben oltalmat nyert virtuóz kamarazene, a Bánát szerb cigarettafüstjétől karcoskolo-i és a Budapesti bérházak gangjaira kiszűrődő cigányzene. A klarinét, szaxofon és tárogató együtt lép szövetségre ennek a zenei világnak a megidézése céljából, egymást támogatva sajátos, kreatív többszólamú hangzásban, melyet a brácsa és a bőgő kérlelhetetlen egysége támaszt alá kiegészítve a harmonika hangszíngazdagságával. A zene, amit játszanak talán egy eltűnőben lévő, mindannyiunk számára nosztalgiával átitatott közegben született, de a jelen korban is folyamatosan fejlődik, és ebben alakítják és játsszák tovább a zenészek saját felfogásunk szerint.

Közreműködik:
Deáky Márton – tárogató, altszaxofon, klarinét
Babcsán Bence – tárogató, altszaxofon, klarinét
Orsós Tamás – négyhúros brácsa
Réti Benedek – harmonika
Deáky Máté – nagybőgő

A koncert után maradjanak velünk, mert örömzenél a Romano Drom zenekar!

Az együttes a magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője. 1999-es alapítása óta a zenekar bejárta a világot Kairótól–New Yorkig, Dél-Koreától Londonig, Pekingtől-Oszlóig. Turnéztak  Közel-Keleten és Távol-Keleten, számos sikeres tengerentúli koncertsorozat van a hátuk mögött, s játszottak Európa majd’ minden országában. Egyedi zenei világuk zajos sikert aratott, s a legkeresettebb cigány kultúrát ápoló, de világzenét játszó zenekarrá tette a Romano Dromot. A zenekar kifejezett célja, hogy különleges zenéjét eljuttassa és megszerettesse azokkal is, akik talán nem is ismerik az oláh cigány zenét,
táncokat, kultúrát. Ez az elképzelés albumaik során nyomon követhetően teljesedik ki, az eredeti oláh cigány dallamokat eltérő zenei kultúrákból ismerős vonásokkal elegyítve.

A koncertek a Halmos Béla Programiroda támogatásával valósulnak meg.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!