Jegyvásárlás


Program


Thomas Trotter és a cambridge-i St John’s College Fiúkórusa / Előhang 18:30

Thomas Trotter és a cambridge-i St John’s College Fiúkórusa / Előhang 18:30

Anglia egyetemi városaiban nemcsak a tudományos képzés zajlik sok évszázada kiemelkedő színvonalon, hanem sok egyéb is - például a sport és a zene. A központok értelemszerűen a college-ok, ezek neve különbözteti meg a sok és sokféle együttest. Közöttük olyan nagy múltú és világhírű is akad, mint a St.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 19. kedd, 19:30

A kórus nemcsak az egyetemi hagyomány része, de az angol katedrálisokban zajló kóruséneklés tradíciójáé is, hiszen a St. John's College-hoz kapcsolódik a St. John's College Chapel - ennek falai között működik az énekkar, amelynek létezéséről már az 1670-es évekből is találunk adatot. A mai kórusban énekelnek felnőttek - egyetemi hallgatók - és gyerekek: utóbbiak a St. John's College Iskolájának tanulói. A felnőtt és gyermek kórustagok együtt és külön is fellépnek.
A St. John's College Fiúkórusának mai karnagya, a Sri Lanka-i eredetű családból származó Andrew Nethsingha annak idején maga is a St. John College falai között folytatott orgonatanulmányokat, s ugyanígy Cambridge neveltje a kórussal érkező orgonista, Thomas Trotter - igaz, ő nem a St. John's, hanem a King's College falai között végezte tanulmányait. A Brit katedrálisok zenéje címet viselő, rendkívül színes és változatos műsor több régi angol komponista műveit tartalmazza, de ma élő brit szerzők alkotásai is szerepelnek a programban, és a kontinens nagyjai sem maradnak ki - őket képviseli a német Bach és Mendelssohn, valamint a francia Dupré. Sőt még a tengeren túlra is kitekintünk, Garth C. Edmundson ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban élt és alkotott.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.


Vezényel: Andrew Nethsingha

Közreműködik: Thomas Trotter (orgona)

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!