Jegyvásárlás


Program


Thomas Mann: Mario és a varázsló - manipuláció

Thomas Mann: Mario és a varázsló - manipuláció

Thomas Mann: MARIO ÉS A VARÁZSLÓ – MANIPULÁCIÓ

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 15. csütörtök, 19:00

Szereposztás:
Cipolla
Perjés János
Mario, fiatalember
Herczenik Anna
Angolieriné
Borbáth Ottília
Ezredes
Zsiga László

Fordította: Sárközi György
Színpadra alkalmazta: Czeizel Gábor
Koreográfus: Lisztóczky Hajnal
Rendezőasszisztens: Kalányos Tamás
Rendező: Gulyás Dénes

“Azt teszed, amit akarsz. Vagy előfordult már, hogy azt tetted, amit nem akartál?”
(Thomas Mann: Mario és a varázsló – Mario und der Zauberer)

Thomas Mann 1930-ban írta meg novellájában az esetet Cipollával, a borzalmas művésszel, aki előadásán hipnózis útján kezdetben mulatságos, majd egyre visszataszítóbbá váló ötleteinek végrehajtására veszi rá a közönséget. Ám Mario képes kiválni a tömegből, és szembefordulni a varázslóval. Ma különösen aktuális.
A központban a manipulálhatóság kérdése áll: vajon, mindenki manipulált, és manipuláló egyszerre…? A manipuláció jelen van az életünk minden pillanatában: a párkapcsolatainkban, a baráti viszonyainkban; de ugyanúgy manipulál, vagy manipulálni próbál bennünket szinte minden: a politika, a vallás, a kereskedelem… Feltevődik a kérdés: hol vagyok én, benne vagyok-e ebben az ördöginek feltűnő körben? Van-e saját akaratom, énem, elég vagyok-e ahhoz, hogy megteremtsem önmagamat, hogy a magam ura legyek? Ura vagyok-e önmagamnak?

Az előadás az S.Fischer Verlag, Frankfurt am Main és a Mayer-Szilágyi Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.
A szerző novellájából, a novella Sárközi György magyar fordítása és Spiró György színpadi átdolgozása/ átiratának felhasználásával a színpadi adaptációt írta: Czeizel Gábor
Gulyás Dénes világhírű operaénekesünk első prózai rendezése!

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!