Jegyvásárlás


Program


Thomas Ades és a Bécsi Filharmonikusok
2

Thomas Ades és a Bécsi Filharmonikusok

Műsor:
Britten: Sinfonia da Requiem
Janáček: Taras Bulba
Thomas Adès: Totentanz

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 29. kedd, 19:30

Thomas Adès és a Bécsi Filharmonikusok

Mindig különleges élmény, ha olyan karmester munkáját figyelhetjük, aki egyszemélyben zeneszerző is: a komponista-dirigensek más logikával közelítenek a darabokhoz, mást hallanak, másképp figyelnek a művek szerkezetére, mint az, aki nem alkotóként tevékenykedik a zene területén. Ezért volt izgalmas Pierre Boulez koncertjeit hallani, ezért lelkesítő Eötvös Péter karmesteri tevékenysége - és ezért várjuk érdeklődve korunk élvonalbeli zeneszerzője, Thomas Adès és a Bécsi Filharmonikusok közös fellépését.

Annál is inkább, mivel ezúttal Adès saját művét is vezényli: a Totentanz a nagy lengyel zeneszerző, Witold Lutosławski és felesége, Danuta emlékére íródott, s a zenekar mellett baritont és mezzoszopránt is foglalkoztat. A mű 2013 júliusában lezajlott londoni ősbemutatója lelkes kritikai fogadtatást váltott ki: a beszámolók a jelentős műnek kijáró elismeréssel írtak az új kompozícióról. A Müpa hangversenyének érdekessége nemcsak az, hogy a darabot a szerző vezényli, de az is, hogy a két szólista közül Christianne Stotijn az ősbemutatón is énekelt. Mivel a koncert műsora Adès műve mellett Britten 1940-ben komponált Sinfonia da Requiemjét és Janáček 1918-ban befejezett, Gogol nyomán megalkotott rapszódiáját, a Taras Bulbát kínálja, elmondhatjuk, hogy a teljes est a 20. és a 21. század zenéi közötti izgalmas kalandozásra invitál. Az 1842-ben alapított, legendás múltú, vezető karmester nélkül, önkormányzati rendszerben működő Bécsi Filharmonikusok Európa és a világ egyik legjobb szimfonikus zenekara, amelyet fennállásának minden korszakában az adott időszak legjelentősebb karmesterei vezényeltek Wilhelm Furtwänglertől Herbert von Karajanig, Zubin Mehtától Christian Thielemannig.

Közreműködők:
mezzoszoprán - Christianne Stotijn
bariton - Mark Stone

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!