Jegyvásárlás


Program


Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás a Belvárosi Főplébánia-templomban
4

Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás a Belvárosi Főplébánia-templomban

A séta keretében a vendégek -többek között- megtekintik Szent László, Szent Erzsébet és Szent Gellért ereklyéjét, a török-kori ún. mihrábot, a XIV. századi "Trónoló Madonna" freskót, a XV. századi ún. Mátyás Oratóriumot, Molnár-C. Pál oltárát, az altemplomot, és a 2020. nyarán megnyitott kilátóból megcsodálják Budapest panorámáját.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 26. szombat, 10:00

Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás szombat délelőtt a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban

- Tudja-e Ön, hogy 2020. nyarán a templom tornyaiban kilátópontokat nyitottak?
- Ön látta már az Erzsébet-hidat felülről?
- Vajon igaz-e a legenda, hogy a templomot az Erzsébet-híd építésekor "eltolták"?
- Tudja-e Ön, hogy miért nevezték el a templom tornyát Liszt Ferenc zeneszerzőről?
- Hallotta már, hogy ebben a templomban volt Széchenyi István jelképes temetése 1860. április 30-án?
- Hogyan került a templomba Szent Gellért püspök ereklyéje a XXI. század elején?

Ezekre az izgalmas kérdésekre ad választ, és további nagyon sok érdekességet mutat meg Önnek tárlatvezető kollégánk szombat délelőtt 10:00 órakor a templomban.

A templomnéző tárlatvezetés időtartama vezetővel: kb. 75 perc.
(a toronykilátó megtekintése a tárlatvezetés után, önállóan történik)
Érkezésének tervezésekor kérjük legyen arra figyelemmel, hogy a programot pontosan 10:00 órakor elkezdjük.

A séta keretében a vendégek -többek között- megtekintik Szent László, Szent Erzsébet és Szent Gellért ereklyéjét, a török-kori ún. mihrábot, a XIV. századi "Trónoló Madonna" freskót, a XV. századi ún. Mátyás Oratóriumot, Molnár-C. Pál oltárát, a 2017-ben megnyitott altemplomot és a Szent Kereszt ereklyét.
A déli toronykilátóból látják a Kossuth Lajos utcát, a Szabadsajtó utat, a Duna folyamot, az Erzsébet-hidat, a Gellért hegyet, Szent Gellért püspök emlékművét, a Rudas fürdőt, míg a Liszt Ferenc toronyból a Várkert Bazárt, a Budai Várhegyet, a Március 15. teret, a Petőfi teret. A két torony közötti átjárás második kilátószinten, egy kényelmes és biztonságos sétányon keresztül történik. Itt külön érdekesség, hogy megtekinthető a templom tetőszerkezetének míves ácsmunkája is.

Fontos:
A toronykilátóba a Déli-toronyból lifttel, vagy csigalépcsőn lehet felmenni. A lejutás a Liszt Ferenc toronyból csak lépcsőkön lehetséges.
(A lift esetleges javítás, vagy karbantartás miatt lehet üzemszüneti állapotban. Ebben az időszakban a torony szintjei csak a lépcsők használatával érhetők el.)

Nagyobb létszámú csoport látogatása esetén kérje személyre szabott ajánlatunkat a turizmus.belvarosiplebania@gmail.com e-mail címen.

A templom címe:
1056 Budapest, Március 15. tér
(az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)
A templom megközelíthető az M3 metróval (Ferenciek tere megálló), a 2. számú villamossal (Március 15. téri megálló). A legközelebbi autóbusz-megálló az Erzsébet-híd pesti hídfőjén van kialakítva. Ezt a megállót a következő járatok érintik: 5, 8E, 108E, 110, 112, 133E, 178.
Parkolási lehetőségek: az Erzsébet-híd pesti hídfője alatt kialakított parkolóban, a Millenium Center mélygarázsban (1052 Budapest, Pesti Barnabás u. 4.), a Franklin Parkolóházban (1053 Budapest, Reáltanoda u. 5.), a Regus Parkolóházban (1053 Budapest, Reáltanoda u. 8-10.), valamint a Vörösmarty Garázsban (1052 Budapest, Deák Ferenc u. 2.)

A TEMPLOMI BELÉPŐJEGY FELMUTATÁSÁVAL 10% KEDVEZMÉNYRE JOGOSULT A MONK'S BISTROTBAN A VÉGSZÁMLA ÖSSZEGÉBŐL *
Presenting your church ticket you will get 10% discount on your consumption *

*A KEDVEZMÉNY EGYSZERI FELHASZNÁLÁSRA SZÓL.
*The discount is for single use only .

Étterem neve: Monk's Bistrot
Cím: 1052 Budapest, Piarista köz 1.
Nyitva tartás: H-SZ 11:00 - 23:00
Vasárnap: zárva

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!