Jegyvásárlás


Program


Szülőfalum, Pest - Fesztbaum Béla Molnár Ferenc estje
5

Szülőfalum, Pest - Fesztbaum Béla Molnár Ferenc estje

Közönségünk egy olyan egyszemélyes színházi estet láthat, ami tudatosan egymás mellett megidézi a "színházi" írót és a "kávéházi", ismeretlen arcát, nem színpadra szánt szövegein keresztül. Az estet 3 fős zenekar kíséri, az elhangzó zenék Fesztbaum Béla szerzeményei.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 9. péntek, 19:30

Jól ismerjük az elegáns és briliáns vígjátékok, vagy a Pál utcai fiúk szerzőjét, de nem igazán ismerjük azt a szenvedélyes hangú, tisztán látó publicistát, aki a világhírű darabok hátterében, estéről-estére, magányosan, egy kávéházi asztal mellett, egyéni hangvételű cikkekben írta meg, mondta el véleményét a körülötte lévő világról, a felnövő világvárosról, Pestről, közéleti visszásságokról, a társadalmi egyenlőtlenségekről, mindent átszövő hazugságokról. Színjátékírói íráskészsége, szellemessége, humora és éleslátása ezekre az írásokra is nagyon jellemző, de ezeket természetesen nem színpadra szánta, bár megjelentek nyomtatásban, tulajdonképpen a nagyközönség számára ismeretlenek.

Közreműködik: Termes Rita (zenekarvezető, zongora), Farkas Izsák (hegedű), Simkó-Várnagy Mihály (cselló)

Támogató: NKA

Beengedés az előadás előtt 1,5 órával.

Az előadást 12 éven fellüli nézőinknek ajánljuk!

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!