Jegyvásárlás


Program


Szonja Joncseva áriaestje
2

Szonja Joncseva áriaestje

Verdi, Puccini és verista szerzők művei

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 8. hétfő, 19:30

Szonja Joncseva áriaestje

Vezényel: Francesco Ivan Ciampa
Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara

A kiváló és sokoldalú bolgár szoprán, a 2010-es Plácido Domingo Operalia Énekverseny győztese nemcsak a New York-i Metropolitan, a londoni Covent Garden, a bécsi Staatsoper és a Bajor Állami Operaház rendszeres vendége: a Müpa operabarát közönsége is többször üdvözölhette már. Az elmúlt években hallhattuk Violetta, Luisa Miller, de Mimi szerepében is. Ezúttal a romantikus és a századfordulós itáliai repertoár különlegesen izgalmas fejezeteiben kalauzolja hallgatóit: Verdi, valamint Puccini és kortársai, a veristák áriáiból válogat.

Amikor az énekesnő 2013-ban bemutatkozott a Met Rigoletto-előadásán, a New York Times így méltatta teljesítményét: „Szonja Joncseva bájos színpadi megjelenése pompás, átütő erejű hanggal párosult. (…) Ragyogó vokális teljesítményével az énekesnő a látszólag félénk Gilda lelkében kavargó gazdag érzelemvilág minden árnyalatát, a lány érzéki vágyait is meg tudta mutatni.” Az énekesnő, aki fellépett már Sting és Elvis Costello partnereként is, így vall művészi krédójáról: „Magamat ízig-vérig színpadi lényként írnám le: mindennél jobban szeretem a színpadot, imádok játszani. Márpedig ahhoz, hogy jól tudjak megformálni bonyolult karaktereket, bizony mélyre kell ásnom, bele kell bújnom a bőrükbe. Ma az opera már szorosan kötődik a filmhez, a Metropolitan előadásait HD-ben vetítik a mozik. Ezért is érzem fontosnak, hogy a nézők minden érzelmi rezdülést jól lássanak. Boldoggá tesz, hogy ezt mások is eredményesnek látják, mert a misszióm része, hogy más szemszögből mutassam be az operát. Abban hiszek, hogy meg kell újítanunk a műfajt. Ha csak tradicionális előadásokban vehetnénk részt, klisészerű operadívaként, az nemcsak érdektelen volna, hanem egyenesen feledésre ítélné a művészetünket.”

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!