Jegyvásárlás


Program


Szigorúan ellenőrzött vonatok / Könyvbemutató és filmvetítés

Szigorúan ellenőrzött vonatok / Könyvbemutató és filmvetítés

Milos a német megszállás idején lép először szolgálatba a kis vidéki vasútállomásán. A hallgatag fiatalember megismerkedik az állomásfőnökkel, aki ideje nagy részét legszívesebben galambjai körében tölti. Kollégája még Hubická forgalmista, aki roppant sikeres nőcsábász. Milos Tapicka forgalmista szerelmes Másába, a fiatal kalauznőbe.  több

Szigorúan ellenőrzött vonatok (Ostře sledované vlaky), Csehszlovák filmszatíra, 89 perc, 1966

Milos a német megszállás idején lép először szolgálatba a kis vidéki vasútállomásán. A hallgatag fiatalember megismerkedik az állomásfőnökkel, aki ideje nagy részét legszívesebben galambjai körében tölti. Kollégája még Hubická forgalmista, aki roppant sikeres nőcsábász. Milos Tapicka forgalmista szerelmes Másába, a fiatal kalauznőbe. Hétköznapi kisemberek mindnyájan ők, távol a nagyvilágtól, kikből észrevétlenül hősök lehetnek. Az ő állomásukon haladnak át ugyanis a szigorúan ellenőrzött katonai vonatok a frontra, mivel a partizánok felrobbantották a németek egyik hadianyag szállítmányát és megrongálták a vasútvonalat. Tapicka forgalmista egyik pillanatról a másikra, minden félelem nélkül lesz főszereplője egy titkos küldetésnek, a háború kellős közepén.

Szereplők: Václav Neckář, Josef Somr, Vlastimil Brodský, Vladimír Valenta, Jitka Bendová

Rendezte: Jiří Menzel

Könyvbemutató

Kelecsényi László: A Popsipecsételő című műve kapcsán beszélgetés Kelecsényi Lászlóval és Gelencsér Gábor filmesztétával.

A könyvbemutató után kerül sor a filmvetítésre és a mozitörténeti kiállítás megtekintésére.

A program együttműködő partnere  a Cseh Centrum.

Ajánló


Mit és kiket rejt a varázslatos és legendás padlás? Időutazás ég és föld…

Molnár Ferenc először A doktor úrral mutatkozott be, és elsöprő sikert aratott a…

Rockopera magyar nyelven, magyar és angol felirattal A szimfonikus operaváltozat ősbemutatója