Jegyvásárlás


Program


Szentpétervári Balett Színház - Hattyúk Tava
12

Szentpétervári Balett Színház - Hattyúk Tava

Hattyúk tava – a Szentpétervári Balett Színház előadása
Az Örök klasszikus a legjobbak előadásában, a hagyomány, a kitartó munka és a fegyelem mindig a legjobb eredményt hozza a színpadon  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 5. vasárnap, 19:00

A színház vezetése egy több mint száz éves dinasztiából származik, akik az Orosz Balettben nagy szerepet játszottak. Az elmúlt 27 évben a csapat sikerrel mutatta be az Orosz Balett művészetét helyi és külföldi vendégeknek Szentpétervár legjobb színpadain. Eredetileg az előadásokat az Hermitage színházban, az Aurora Palota balett-termében és a Palace színházban tartották.

A társulat hitvallása a következő: „Betartjuk a mozgás, a kifejezőerő és a tánc egyedülálló varázsa és spirituális kreativitása elveinek szigorú előírásait. A szakemberek tévedhetetlenül felismerik az orosz klasszikus balettiskola múltbeli elveihez való ragaszkodásunk valódiságát előadásaink során. Az Orosz Balettszínház életben tartja az Imperial Mariinszkij (Kirov) színház egyedülálló szellemiségét és hagyományait. Hosszú ideje tartó munkánk és előkelő koreográfiai stílusunk eredményeként megőrizzük a régi szentpétervári klasszikus remekművek dicsőségét, és biztosítjuk, hogy a közönséget visszavisszük a dicsőséges múltba.”

A Hattyúk tava egy 2 részes, 2 órás klasszikus balettelőadás. Az előadás világpremierje 1877. február 20-án volt a moszkvai Bolshoi Színházban. A koreográfiát Julius Reisinger készítette. Szentpétervári bemutatójára 1895. január 15-én került sor a Mariinszkij Színházban. A Konstantin Szergejev koreográfiájával készült verziót pedig 1950. március 8-án mutatták be a leningrádi Kirov Színházban.

A méltán világhírű előadást most Magyarországon is láthatja a közönség.

További információ: http://rus-ballet.com/

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!