Jegyvásárlás


Program


Szent György napi tavaszünnep

Szent György napi tavaszünnep

A hazai naptárban jószerével csak egyházi és állami ünnepek találhatóak, szinte teljesen hiányzanak belőle a profán jeles napok. A nyugati hagyományon alapuló Valentin-, avagy Szent Bálint-nap ízléses meghonosítása némileg javíthat ezen a helyzeten, ám ez a szerelemünnep sajnos a téli időszakra esik, sőt egyes években a farsang utáni, böjti időszakba kerül.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 25. csütörtök, 19:00

A magyarországi időjárás és a régmúltba nyúló világi hagyomány, a tavasz kibontakozásakor kívánná meg a szerelem és a szépség dicséretére szentelt ünnepi rendezvényt. A hagyományteremtés kulturális hátterét az ókortól a lovagkoron át a reneszánsz korig terjedő képzőművészet, irodalom, szerelemfilozófia, ezoterikus és misztikus vallási képzetek, zene és tánc, valamint a tavaszi népszokások, virágénekek, népdalok és népi táncok jelenthetik. A műsorban megteremtett tavaszi idill középpontjába a lovagi, udvari, illetve az ezt spiritualizáló petrarkista szerelemfelfogás, a nőt piedesztálra állító, szolgáló szerelem kerül. Rendezvényünk kifejezetten a leánymentő lovag, a sárkányölő Szent György emléknapjához kapcsolódik, amely a múltban igen jeles határnap volt Magyarországon.

Közreműködők:

Musica Historica Együttes (művészeti vezető: Csörsz Rumen István)
Kátai Zoltán énekmondó
Szentmártoni Szabó Géza irodalomtörténész
közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes táncművészei

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!