Jegyvásárlás


Program


Szent Efrém Férfikar: Canciones Ibéricas 1.

Szent Efrém Férfikar: Canciones Ibéricas 1.

A Szent Efrém Férfikar óévbúcsúztató sorozata 2020-ban a paella, a siesta, a fiesta, a Jamón Ibérico, a Sangria, Gaudí, Picasso és Dalí hazájába röpíti a BMC közönségét. A célállomás: Spanyolország.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 28. hétfő, 19:30

Műsor:

Josquin des Prez: Mille regretz
Cristóbal de Morales: Missa Mille regretz – Kyrie
Cristóbal de Morales: Veni redemptor gentium
Tomás Luis de Victoria: Ave Maria (á 8)
Tomás Luis de Victoria: Regina coeli (á 8)
Francisco Guerrero: Laudate Dominum
Francisco Guerrero: Pastores loquebantur
Mateo Flecha: La Negrina

Közreműködik:

Dezső Sára, Molnár Anna, Murányi Márta, Pásztor Júlia – ének
Szent Efrém Férfikar
Művészeti vezetők: Bubnó Tamás és Bubnó Lőrinc

A Szent Efrém Férfikar óévbúcsúztató sorozata 2020-ban a paella, a siesta, a fiesta, a Jamón Ibérico, a Sangria, Gaudí, Picasso és Dalí hazájába röpíti a BMC közönségét. A célállomás: Spanyolország. Három estén keresztül szemezget a Szent Efrém Férfikar és meghívott vendégeik az Ibériai-félsziget rendkívüli gazdagságú zenekultúrájában - a mozarab énektől kezdve, a híres középkori Codex Las Huelgason és Libre Vermell-en át a spanyol vokálpolifónia nagyságaiig (Morales, Victoria, Guerrero), illetve a romantikus és 20. századi nagymesterekig (Albeniz, de Falla, Rodrigo). És, ahogy ezt már a sorozat visszajáró vendégei megszokhatták, ezúttal is mindenkit invitálunk egy óévbúcsúztató közös éneklésre!

A reneszánsz vokálpolifónia az Ibériai-félszigeten is virágzott a 15-16. században – és természetesen ebben is komoly szerepe volt a „gyüttment” flamand zeneköltőknek, akik nyomdokain világhírű és világszínvonalú szerzők indultak el Spanyolországból. A Canciones Ibéricas első estéjén a Szent Efrém Férfikar vegyeskarrá kiegészülve mutatja be a legfontosabb spanyol reneszánsz szerzők műveit, amikben a nyolcszólamú, kétkórusos motettáktól kezdve a hangfestő, hangutánzó énekekig minden megtalálható.

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!