Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadások





Április 30-án az előadás után LÖLÖLAND LÁJV acoustic koncert várja a nézőket.
A belépés színházjeggyel ingyenes - a szabad helyek függvényében.

 

Göttinger Pál: SZÉNAKUTYÁK
A Kőszegi Várszínház produkciója

Úgy tudjuk, hogy a nagy költő macskája rákos lett - a halála után pedig Weöres (aki már korábban is, gyerekkorában is kínlódott az öngyilkosság gondolatával) a villamos elé lépett. Az utókor már tudja, hogy ez a kísérlet sem sikerült - és gazdagabb lett azzal a pár sorral, hogy "Mellesleg, / ha valaki ebnek emel mauzóleumot, / kár nevetni. / Tanulj nevetségig szeretni."

Mi azonban azt fogjuk most játszani, hogy hunyorogva gyanakodni kezdünk: mindenki tudja, hogy a macskák nem halnak ennyire könnyen. Korábban itt voltak. Utánunk is itt lesznek. Mindent látnak. Mindent hallanak.

A kortársak visszaemlékezései ezer oldalakra rúgnak, de a csodagyereket felfedező nagy elődök, a tehetségtől letaglózott kortársak és a mindent skatulyázni akaró utókor sem tudta igazán, hogy mihez kezdjen az utolsó olyan magyar költővel, aki kérdés nélkül mindenkié. Akinek bölcselete alázatra inti a legnagyobbakat is - és akinek a verseit először tanulja meg fejből minden magyar gyerek. Akit meg sem karcolt a kor, amelyben élt, pedig végigélte és végigírta a XX. századot. Hogy ez a zseni most akkor veszedelmes-e, ártalmatlan-e, fogalmatlan-e vagy bölcs-e...? Kívül áll, vagy felette áll? Ma sem tudja senki.
Meg kellett volna kérdezni a macskát. Az is igaz viszont, hogy neki meg nem mindent érdemes elhinni.

Az írás alapjául szolgáló anyag összeállításában NAGY ANDRÁS PHD működött közre.

Az előadásra választható online kedvezményt elsősorban azoknak ajánljuk fel, akik kevésbé engedhetik meg maguknak a 'kultúra fogyasztását'. Amennyiben lehetősége van, kérjük, a teljesárú jegy megvásárlásával is támogassa független színházunkat! (50%-os kedvezményünk minimum 2, maximum 5 jegyre használható fel a legmagasabb jegyárak esetében.)

Minden előadásunkra árulunk 2 db támogatóhelyet - 2. sor 10-11. szék
Köszönjük, ha támogatják független színházunkat!

Exkluzív kávézónk várja Nézőinket előadás előtt-alatt-után.
[ FÉM | színház+kávézó+belváros ] 
Itallap: https://www.femszinhaz.hu/kavezo

Mivel az előadás - sajnos! - csak egy szűkebb nézői kör érdeklődésére tart számot, a 4-5. sorokat csak akkor nyitjuk meg, ha az első székek jegyei már jórészt elkeltek.
Köszönjük, ha független színházunk "rétegelőadásait" is nézik, hiszen ettől (is) különleges a színházunk!

 

Az előadás hossza: 90 perc (szünet nélkül)
14 éven felülieknek ajánlott!   

Ajánló


Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!