Jegyvásárlás


Program


Szajré

Szajré

Joe Orton brit drámaíró világszerte híres darabja kegyetlen és mulatságos bohózat, amelyben a szerző pellengére állítja a második világháború utáni jólnevelt, elkényelmesedett angol középosztályt, és kendőzetlen fekete humorával megpróbál őszinte érzelmeket kiprovokálni közönségéből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 23. szerda, 20:00

Joe Orton: SZAJRÉ
fekete komédia egy részben

"A megismerkedésünkig ártatlan voltam."
"Féltünk a ránk törő érzelmektől."
"Amit most művelünk... arra nincs szó, ugye?"

Joe Orton brit drámaíró világszerte híres darabja kegyetlen és mulatságos bohózat, amelyben a szerző pellengére állítja a második világháború utáni jólnevelt, elkényelmesedett angol középosztályt, és kendőzetlen fekete humorával megpróbál őszinte érzelmeket kiprovokálni közönségéből. A McLeavy háztartásban épp temetésre készülnek, amikor felbukkan a városi vízművek egyik munkatársa, akiről hamar kiderül, hogy jóval több, mint aminek látszik. Miközben szép sorjában megismerjük a mélyen vallásos családfőt, a hírhedt fekete özvegy ápolónőt, a családfő kórosan igazmondó fiát, rajongva szeretett, könnyen felizguló barátját, és persze a vízművek gyanúsan viselkedő munkatársát, idővel kiderül, hogy ebben a házban nem csak egy gyilkos, hanem pár bankrabló is rejtőzik... Később pedig már abban sem lehetünk biztosak, mit is rejt valójában a halott Mrs. McLeavy díszes - és meglepően teherbíró - koporsója.

A szövegkönyv Forgách András és Cseh Dávid fordítása alapján készült.

Szereplők:
McLeavy: Hajduk Károly
Fay: Márkus Luca
Hal: Szántó Balázs
Dennis: Bordás Roland
Truscott: Ertl Zsombor
Mrs. McLeavy: Hojsza Henrietta
Meadows: Farkas-Csányi Attila

Díszlettervező: Virág Vivien
Jelmeztervező: Bognár Eszter
Mozgás: Hojsza Henrietta
Dramaturg: Cseh Dávid
Rendezőasszisztens: Szládek Kata
Rendező: Dino Benjamin

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!