Jegyvásárlás


Program


Syrius Legacy: Széttört álmok - szvit / Jazzműhely

Syrius Legacy: Széttört álmok - szvit / Jazzműhely

1970-ben Magyarországra is betört a jazz és a progresszív rock ötvözésére épülő fúziós irányzat, amelynek legjelentősebb képviselője vitathatatlanul a Syrius együttes volt.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 20:00

Az Orszáczky Miklós (Jackie), Baronits Zsolt, Pataki László, Ráduly Mihály, Veszelinov András összeállítású kvintett Ausztráliában megjelent lemezével (The Devil's Masquerade, 1971) a világhírnév kapujáig jutott, de az akkori magyarországi politikai viszonyok útját állták. A Syrius változó felállásban 1978-ig működött, utolsó koncertjét 2001-ben, a Margitszigeten adta.
A Syrius Legacy sokkal több emlékzenekarnál: 2014-ben alakult, azzal a céllal, hogy a legendás Syrius kompozícióit játssza modern jazz-hangszerelésben. Hivatásuknak tartják, hogy azokhoz a generációkhoz is eljuttassák a Syrius által képviselt értékeket, amelyek eredetiben sohasem hallhatták ezeket a kompozíciókat. A zenekar tagjai rangos hazai és külföldi versenyeken győztes fiatal muzsikusok, köztük a 2017. évi Müpa Jazz Showcase nyertese, Ludányi Tamás, a Junior Prima-díjas Fonay Tibor és az alig harmincévesen már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanító Benkó Ákos. Első lemezük, Az ördög álarcosbálja - Újratöltve 2015 őszén jelent meg, és Fonogram-díj jelölésben részesült. A Széttört álmok című, magyar költők verseiből építkező szvit negyvenhét évvel az eredeti Syrius-produkció után jelent meg először lemezen. Kizárólag erre a koncertre csatlakozik hozzájuk a hazai rockgitározás ikonja, Tátrai Tibor, aki 1972-től rövid ideig az eredeti Syriusnak is tagja volt.

Közreműködők:

Benkó Ákos: dob, ének
Fonay Tibor: basszusgitár
Ludányi Tamás: alt- és szopránszaxofon
Vidákovich Izsák: tenorszaxofon, fuvola
Tempfli Erik: zongora, orgona

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

Ajánló


Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így…

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!