Jegyvásárlás


Program


Stefano Bollani: Napoli Trip & Cziffra impressziók, vendég: Balázs János / CZIFFRA 100
2

Stefano Bollani: Napoli Trip & Cziffra impressziók, vendég: Balázs János / CZIFFRA 100

A Cziffra Györgyről megemlékező centenáriumi fesztivál vendége, az olasz Stefano Bollani. Cziffrához hasonlóan izgalmas, kihívásokat kedvelő zongoraművész.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 3. szerda, 20:00

Stefano Bollani: Napoli Trip & Cziffra impressziók, vendég: Balázs János / CZIFFRA 100

A száz esztendeje született Cziffra György legendásan sokoldalú muzsikus-személyiség volt. Megpróbáltatásokban gazdag sorsa számos zenei szerepkört osztott rá: nemcsak a klasszikus repertoár virtuóz műveiben remekelt, de nehéz éveiben bárzongoristaként is bámulatra késztette közönségét. Erőssége volt az improvizáció, a fantáziálás, bravúros parafrázisokat komponált népszerű romantikus művekre.

Bollani, aki Milánóban született 1972-ben, hatévesen kezdte meg zenei tanulmányait, de már tizenöt esztendősen beindult máig tartó koncertező tevékenysége. Hivatalosan jazzmuzsikusként tartják számon, ám a popzene és a klasszikus hangversenyélet világában is megfordult. Stiláris és műfaji határokat nem ismerő nyitottságát jól példázza, hogy a jazz berkeiben olyan nemzetközi nagyságokkal működött együtt, mint Chick Corea, Bill Frisell, Pat Metheny, Bobby McFerrin vagy Lee Konitz, míg a klasszikus zene területén olyan partnerei akadtak, mint Riccardo Chailly, Daniel Harding, Kristjan Järvi, Zubin Mehta vagy Antonio Pappano. Budapesti fellépésének alapját Napoli Trip című koncertműsora képezi: a zongoraművész számára ebben a programban a népszerű nápolyi dalkincs szolgál inspirációval. Mivel a fesztivál, amelynek meghívottja, Cziffra György művészetéről emlékezik meg, Stefano Bollani az est egyik fejezetében Rossini, Puccini és Leoncavallo operáinak közkedvelt áriáira improvizál, s bizonyára az is izgalmas pillanatokat tartogat majd számunkra, mikor az olasz művész a koncert vendége, Balázs János társaságában vállalkozik közös kétzongorás rögtönzésre.

Magyarország Kormánya Cziffra György születésének 100. évfordulóját emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.

Zongora, Fender Rhodes: Stefano Bollani

Közreműködők:
Tenorszaxofon, fuvola - Daniele Sepe
Klarinét - Nico Gori
Dobok - Bernardo Guerra

Vendég:
Zongora - Balázs János

Az előadás a Cziffra György-emlékév keretében, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.

Rendező: Müpa, Cziffra György-emlékév

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!