Jegyvásárlás


Program


Stanley Kubrick:Mechanikus narancs (kultfilm)

Stanley Kubrick:Mechanikus narancs (kultfilm)

A Mechanikus narancs még ma is lélekbe vág, hiszen a manipuláció és a szabad akarat kérdései semmit sem vesztettek aktualitásukból.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 14. csütörtök, 19:00

Stanley Kubrick:Mechanikus narancs (1971)

Alex és bandája éjszakánként a város utcáit járja és terrorizálja. A megvadult fiatalok törnek, zúznak, rabolnak és gyilkolnak, mígnem a bandavezért a társai föl nem nyomják a zsaruknak. A börtönben Alex önként vállalkozik egy új átnevelési gyógymódra. A sajátos agymosás célja, hogy kiölje az emberből az agresszivitást. Miután a kezelést követően gyógyultnak nyilvánítják, szabadon engedik. Alex azonban életképtelenné vált a társadalomban, kiszolgáltatottja lesz egykori áldozatai bosszújának. Végül öngyilkosságot kísérel meg.

Anthony Burgess 1962-es regénye, a Gépnarancs a nem túl távoli és a legkevésbé sem barátságos jövő képe. Stanley Kubricknak a regény alapján készült 1971-es filmje egy kicsit még sötétebb, erőszakosabb, provokatívabb. A regényt és a filmet itt-ott be is tiltották. Sőt maga a rendező hívta vissza filmjét a forgalmazásból, amikor egy évvel bemutatása után a vásznon látható események a valóságban is megtörténtek. A Mechanikus narancs még ma is lélekbe vág, hiszen a manipuláció és a szabad akarat kérdései semmit sem vesztettek aktualitásukból.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!