Jegyvásárlás


Program


Sissi, a magyar királyné - operett
8

Sissi, a magyar királyné - operett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 28. szombat, 19:00

A MONARCHIA OPERETT ELŐADÁSA

Huszka Jenő – Szilágyi László
Sissi, a magyar királyné (Erzsébet) 
operett két részben

 

A Monarchia Operett (Kollár Péter Erik táncoskomikus- jelmeztervező vezetésével) több mint 10 éve alakult  társulat, célja, a Hungarikumnak számító magyar és nemzetközi operett népszerűsítése. Magas szinten énekelő, táncoló szólisták, egyedi koreográfiák, látványos jelmezek, érzékekre ható színpadkép komoly zenekari hangzás jellemzi professzionális előadásai. Itthoni fellépésein kívül számos nemzetközi turnén öregbítette az operett hírnevét, Amerikában, Izraelben, Németországban, Erdélyben, és Oroszországban.
Huszka Jenő operettje nagyszerű témát dolgoz föl, amikor Andrássy Gyula gróf, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissy), - aki megtanult magyarul, és gyermekeit is magyar nyelvre oktatta, -  kapcsolatáról, mint az 1867-es osztrák-magyar kiegyezés egyik fontos tényezőjéről mesél.
A történetben egymásra talál egy fiatal, forradalmi hevületű szerelmespár, meg egy a magyar mentalitást megkedvelő osztrák fiú és egy burgenlandi lány, sőt, a királyné már nem 18 éves, félig magyar társalkodónője és a Kossuth hívő egykori alispán is szimpatizálni kezdenek egymással. Eközben Sissy, a magyarság felé igen nyitott, megértésre vágyó Királyné, és Andrássy Gyula, a politikában életteret és megoldást kereső gróf erős vonzódást éreznek egymás iránt. Ez ugyan nem teljesedhet be, ám segítségükkel a többiek boldogok lehetnek, és létrejön a Kiegyezés.
Gyönyörű dallamok, szellemes versek, remekül megrajzolt figurák jellemzik a darabot, amelynek átdolgozása során a három felvonásból két rész alakult, és a szerepek további gazdagítása mellett, egy tánckarral és statisztériával együtt működő változat készült.
A darabban többek között felhangzik két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a „Szeptember végén”, a „Szabadság, szerelem”, és a megrendítő „Szegény magyar nép” című dal. Ezenkívül ebbe írta Huszka a közismert „Délibábos Hortobágyon”-t, a „Rózsám, viruló kis rózsám”-at, de bekerült a műbe az „Én mától kezdve csak terólad” és a „Csík-csicsóban”című szám is, egyéb dalok, palotások, és polkák mellé.

A szólisták a műfajban elismert, népszerű művészek: többek között Oszvald Marika, Peller Károly, Árvai Dániel, Szendy Szilvi, Denk Viktória, Kollár Péter Erik, Egri lászló, az előadás díszleteit Rákay Tamás tervezi, a jelmeztervező: Kollár Péter Erik, rendező a Kossuth – díjas Kerényi Miklós Gábor. 

Az előadás 3 óra egy szünettel.

Jegyár: 15000 Ft, 7900 Ft, 9200 Ft

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!