Jegyvásárlás


Program


Sir John Eliot Gardiner,  A Forradalom és Romantika Zenekara és a Monteverdi Kórus

Sir John Eliot Gardiner, A Forradalom és Romantika Zenekara és a Monteverdi Kórus

Itt az alkalom: ha valaki eddig úgy gondolta, hogy a világhírű brit karmester, az Angol Barokk Szólisták és a Monteverdi Kórus alapítója, számtalan Bach-, Händel-, Mozart- és Beethoven-hangverseny és -hanglemez karmestere csak az úgynevezett régizene világában illetékes, most meggyőződhet az ellenkezőjéről.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 2. péntek, 19:30

Mert Giuseppe Verdi 1874-ben befejezett, s még ugyanabban az évben be is mutatott Requiemje vérbeli romantikus alkotás. A mű, melynek keletkezéséhez Gioacchino Rossini és Alessandro Manzoni halála szolgált fájdalmas ösztönzéssel, csupa drámai effektus és operai dallam: Verdi nem tagadhatta meg önmagát, az ő műhelyében még egy liturgikus műfajú kompozíció is ilyen mélységesen emberi érzelmek és indulatok kifejezőjévé vált.
A Requiem mostani megszólalása különleges, hiszen a legadekvátabb időpontra, halottak napjára esik. De különleges azért is, mert az előadó-gárda csupa nemzetközi csillagot vonultat fel: John Eliot Gardiner keze alatt A Forradalom és Romantika Zenekara muzsikál, amelyet a karmester 1989-ben kifejezetten a klasszikus és romantikus remekművek tolmácsolása céljából alapított. A Monteverdi Kórus szólista kvalitású énekesekből áll, s így minden stílusban tiszta, áttetsző hangzású, ugyanakkor rendkívül erőteljes és szuggesztív produkciót nyújt. Az amerikai Corinne Winters, a svéd Ann Hallenberg, a litván Edgaras Montvidas és az olasz Gianluca Buratto szólistakvartettjének nemzetközisége önkéntelenül és minden magyarázat nélkül is Verdi művének nemzetek feletti, egyetemes értékét hangsúlyozza.

Műsor:

Verdi: Requiem

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!