Jegyvásárlás


Program


Simon Höfele / RISING STARS

Simon Höfele / RISING STARS

Az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) fiatal művészeket bemutató Rising Stars sorozatában hagyomány, hogy a koncerteken olyan hangszerek is megszólalnak, amelyek szóló- és kamarazenei produkciókban ritkán kerülnek a figyelem középpontjába. Ezúttal a trombita sokszínű lehetőségeit ismerhetjük meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 11. hétfő, 20:00

„Micsoda tűzijátéka a sohasem hallott effektusoknak! Micsoda bősége a ritmusoknak, színeknek, hangzásoknak, dallamoknak!” - a Német Hanglemezkritikusok 2018-as díjának zsűritagja, Eleonore Büning lelkesedett így a huszonnégy éves Simon Höfele játékáért, éppen azt a Ligeti-művet (Mysteries of the Macabre) hallgatva, amelyet a darmstadti születésű trombitás a Müpa pódiumán is megszólaltat.
A fiatal művész hétévesen kezdte tanulni hangszerének fortélyait, s mára számos nemzetközi verseny rangos díjainak birtokosa, aki szólistaként többek közt olyan együttesekkel lépett fel, mint az amszterdami Concertgebouw Zenekara, a BBC Filharmonikus Zenekara, a Berlini Konzerthaus Zenekara, a Müncheni Kamarazenekar és a Mahler Kamarazenekar. Természetes, hogy műsorán elsősorban 20. századi művek szerepelnek, hiszen a klasszikus zene korábbi évszázadai, ha versenyművekben olykor használták is, kamarazenében nemigen vették hangszerszámba a trombitát. A Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan ősbemutató szerzője ezúttal cseh alkotó: Miroslav Srnka negyvennégy éves, Prágában született, és hazájában folytatott tanulmányai után Berlinben, valamint Párizsban képezte tovább magát.
Ezúttal a hangverseny zongoristája, a harmincegy éves, észt Kärt Ruubel is hangsúlyosan mutatkozik be, hiszen honfitársa, Arvo Pärt és Prokofjev egy-egy művét önállóan szólaltatja meg.

A Rising Stars-programba jelölte: Konzerthaus Dortmund, Kölner Philharmonie, Elbphilharmonie Hamburg.

Az Európai Unió Klasszikus Európa Jövője és Kreatív Európa programjainak támogatásával.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

zenés játék két részben

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!