Jegyvásárlás


Program


Shaffer: Amadeus

Shaffer: Amadeus

színmű
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 19:00


Shaffer nem dokumentumok alapján, hanem Puskin: Mozart és Salieri című drámatöredékéből kiindulva, a saját fantáziájából alkotta meg a két rivális zeneszerző történetét 1981-ben. Puskin szövegéből Rimszkij-Korszakov írt operát. Shaffer leleményes darabjának fordulatait eredeti Mozart-zene festi alá a Szöktetés a Szerájból, a Varázsfuvolából, a Figaro házasságából, a Don Giovanniból és a Requiemből.

A szorgalmas, törtető, irigy középszer és az isteni tehetséggel megáldott gyenge jellemű zseni romantikus szembeállítása bármely korban és társadalmi helyzetben sikerre tarthat számot. A sors végül mindenkit elpusztít, áskálódó intrikust és naiv áldozatot egyaránt. A művészet diadala csak az utókort boldogítja.

Fordította: Vajda Miklós

Alkotók
Díszlet           - Debreczeni Bori
Jelmez           - Ignjatovic Kristina
Dramaturg       - Fabacsovics Lili
Súgó              - Almási Gyöngyi
Ügyelő            - Kertész Zsolt
Rendezőasszisztens     - Varga Mónika, Kertész Lilla
Rendező          - Rusznyák Gábor

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!