Jegyvásárlás


Program


Róma varázsa Vezényel: Carlo Montanaro Kocsis/4
3

Róma varázsa Vezényel: Carlo Montanaro Kocsis/4

Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes erre. A három szimfonikus költeményből kettőt hallunk ezen a koncerten.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 25. csütörtök, 19:30

RÓMA VARÁZSA

Műsor:
LISZT FERENC–KOCSIS ZOLTÁN: Obermann völgye
LUDWIG VAN BEETHOVEN: D-dúr hegedűverseny, op. 61
***
OTTORINO RESPIGHI: Róma fenyői, P 141
OTTORINO RESPIGHI: Római ünnepek, P 157

Kelemen Barnabás - hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Carlo Montanaro

Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes erre. A három szimfonikus költeményből kettőt hallunk ezen a koncerten. És hogy a kínálat sokszínűbb legyen, találkozhatunk a romantikus zongorairodalom egy szenvedélyes remekével Kocsis Zoltán hangszerelésében, valamint Beethoven átszellemült Hegedűversenyével. A hangszeres tökéletességről a kivételes tudású szólista, Kelemen Barnabás, a római hangulatok hitelességéről a karmester, Carlo Montanaro gondoskodik.

A Zarándokévek I. (Svájc) kötetének legjelentősebb darabja, a Senancour levélregénye nyomán keletkezett Obermann völgye az élet nagy kérdéseit boncolgatja hol szenvedélyesen, hol melankolikusan, a világfájdalom zenei lenyomataként. Beethoven Hegedűversenye műfajában az elsők egyikeként szakít a virtuóz írásmóddal, hogy helyette himnikus-filozofikus hangot üssön meg. Respighi a 20. század zeneszerzői közül a színek egyik legvirtuózabb mágusa volt – ami aligha csoda, hiszen mesterének mondhatta minden idők egyik legkiválóbb hangszerelőjét, Rimszkij-Korszakovot. Róma fenyői és Római ünnepek című szimfonikus költeményei a láttató-hangulatteremtő komponálásmód lenyűgöző példái. Kelemen Barnabás (1978) világszerte ünnepelt hegedűművész, az egyik legjelentősebb magyar hangszeres előadó, aki szólistaként, kamaramuzsikusként és pedagógusként egyaránt magasrendű teljesítményt nyújt. Zubin Mehta egykori felfedezettje, a kiváló olasz karmester, Carlo Montanaro a világ számos operaházában és hangversenytermében arat elsöprő sikert rendkívüli temperamentumú produkcióival, s a budapesti közönségnek is egyik elsőszámú kedvence.   

Ajánlatunk


Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van. De, az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

Ajánló


A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át…

Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!